Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Lewis Hamilton, de maestro van Gran Turismo Sport, pakt vierde F1-titel

Op 12 oktober werd F1-coureur Lewis Hamilton de maestro van Gran Turismo Sport. Op 30 oktober pakte hij na afloop van de grand prix van Mexico, de achttiende race van het seizoen, zijn vierde F1-titel.

Een week eerder had Lewis Hamilton de grand prix van Amerika al gewonnen en was hij binnen handbereik van schaakmat. Voorafgaand aan de gp van Mexico zou hij voor de titel genoeg hebben aan een vijfde plaats als rivaal Sebastian Vettel minstens derde werd.

Tijdens de chaotische start van de race kwam Hamilton in contact met de bolide van Sebastian Vettel, waardoor hij een lekke achterband opliep. Hij dook noodgedwongen de pits in en hervatte de strijd vanaf de laatste plaats. Max Verstappen, de leider van de race, zette hem zelfs op een ronde achterstand. Op dat moment zette Hamilton zijn comeback in. Uiteindelijk passeerde hij in de 67e ronde Fernando Alonso, waardoor hij als negende eindigde. Max Verstappen won de race en Vettel werd vierde, waardoor Hamilton werd gekroond tot F1-kampioen van 2017.

Tijdens het zware seizoen van 2017 heeft Lewis Hamilton bewezen als coureur en als persoonlijkheid extreem veelzijdig te zijn. Zijn race- en levensfilosofie zal in Gran Turismo Sport worden uitgelicht.

Gefeliciteerd, Lewis!