Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Winnaar GT Academy bereikt 3e plaats in de Europese GT-competitie

Lucas Ordóñez, de winnaar van de GT Academy die 25.000 Gran Turismo®-spelers uit 10 Europese landen voor wist te blijven, won in januari het laatste event van GT Academy, de 24 uur van Dubai, met vlag en wimpel.

Op 3 mei 2009 verzekerde hij zich van een podiumplaats door in de tweede ronde van de GT4-European Cup als derde over de finish te komen. De race vond plaats op het circuit van Silverstone in Engeland.

Ordóñez nam met zijn teamgenoot Alex Buncombe (GB) deel aan de GT4 European Cup. In hun eerste race van hen die dag ging hij van start vanaf de 11e om als 6e te finishen. In de tweede race startte Buncombe vanaf plaats vier en nam hij tijdelijk de leiding tijdens de eerste ronde. Hij viel echter terug na een ingreep van de safetycar en een pitstop. Ordóñez nam het over voor het laatste deel en begon aan een inhaalrace. Tijdens de verhitte strijd haalde hij in de laatste ronde uiteindelijk een BMW in en dat was goed voor een derde plaats en een plek op het erepodium.

Lucas Ordonez:
"Ik ging in de laatste bochten echt tot het uiterste om de BMW in te halen. Ik wist dat zijn achterbanden steeds gladder werden. Ze waren behoorlijk versleten. Het lukte me hem voorbij te steken in de laatste bocht. Ik ben erg blij dat we de derde plaats hebben gepakt en dat ik in mijn eerste race in de GT4 een plaats op het erepodium heb veroverd. Fantastisch. In Adria, Italië, gaan we voor de eerste plaats, net als Alex aan het begin van deze race."

De pogingen van GT Academy om een Gran Turismo®-speler om te vormen tot een echte coureur zijn niet opgehouden na deze ene race. Men heeft nog een stap vooruit gezet om naam te maken in de racerij. Volg het nieuws voor meer spannend nieuws over Ordóñez!

Commentaar van teammanager Bob Neville:
"Vorig jaar wonnen de Nissan Z en Alex Buncombe meer races in de Europese GT4 dan wie dan ook. Maar vandaag voelt de plaats op het podium aan als de beste prestatie ooit. We hebben Lucas in erg korte tijd zien uitgroeien tot de geweldige coureur die hij vandaag is."

Commentaar van Darren Cox, Nissan Europa:
"Ik wilde dat Lucas, Alex en het team de zesde plaats zouden bereiken. Ze hebben zichzelf overtroffen tegen sterke tegenstand van Aston Martin en BMW. Lucas moet natuurlijk niet naast z'n schoenen gaan lopen, want hij moet zich concentreren op even goede resultaten in de volgende vijf raceweekends in Europa."