Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Onthulling van de GT by Citroën tijdens de Mondial de l'Automobile

Op 2 oktober om 9.40 uur plaatselijke tijd, hield de Franse autofabrikant Citroën een persconferentie op de Mondial de l'Automobile waarbij de conceptauto werd onthuld die is ontstaan uit de samenwerking met Gran Turismo®: de GT by Citroën.

GT by Citroën is een personificatie van de sportauto uit de 21e eeuw. Vooral het unieke en gedurfde ontwerp valt op. De spatborden komen omhoog uit de carrosserie en lijken op pantsers. De voorzijde met de strakke grille doet denken aan de gezichtsbeschermers aan de helmen van de Japanse krijgsheren in het feodale Japan.

Deze conceptauto is ontworpen door Yamamoto Takumi, een ontwerper die al lang bevriend is met de producent van Gran Turismo®, Kazunori Yamauchi. Het is hem gelukt het image van uitdaging en vernieuwing dat bij Citroën hoort, te verweven met de Japanse geschiedenis en cultuur.

Tijdens de show werd de film GT by Citroën-onthulling vertoond. Met deze conceptauto maakt Gran Turismo® de weg vrij voor een nieuwe generatie conceptauto's die de grenzen van autotentoonstellingen passeren.