Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Winnaars van de GT Academy!

De GT Academy-campagne werd samen door Nissan Europa, Sony Computer Entertainment Europe en Polyphony Digital georganiseerd. De laatste selectieronde om twee winnaars van de GT Academy aan te wijzen werd gehouden op het circuit van Silverstone in Engeland en duurde vijf dagen, van 27 tot en met 31 augustus.

De twee mannen die hun concurrenten voorbleven waren Lars Schlomer (28 jaar), taxichauffeur uit Bonn, Duitsland en Lucas Ordóñez (23 jaar), MBA-student uit Spanje. Beiden verklaarden dat het altijd al hun droom was geweest coureur te worden.

De twee zullen nu een zware opleiding van vier maanden volgen om hun internationale racelicentie te behalen. Daarna zullen ze deelnemen aan de 24-uurs race van Dubai 24 in de Verenigde Arabische Emiraten, in januari 2009.

De eerste fase van de GT Academy, die op het PlayStation®Network werd gehouden van 3 juni tot en 18 juli, kende 25.000 deelnemers uit 10 Europese landen. De 22 finalisten uit elk land met de snelste rondetijden tijdens een Gran Turismo® 5 Prologue online tijdrit gingen door naar de laatste selectieronde.

In deze 5 dagen durende laatste selectieronde op Silverstone, onderging men de ene afmattende test na de andere. Hierbij werd niet alleen de rijvaardigheid op de proef gesteld, maar ook de fysieke en mentale krachten. Tijdens een zware fysieke trainingssessie, dat welhaast een militair opleidingskamp leek, hielden 5 juryleden de deelnemers scherp in de gaten. Voormalig F1-coureur Johnny Herbert was een van de rijinstructeurs en bracht advies uit tot de definitieve beslissing.

Commentaar van Lucas Ordóñez
"Ik kan het niet geloven. Mijn droom wordt werkelijkheid. Ik wist dat het moeilijk zou worden en ik verwachtte niet dat ik een kans zou maken, maar ik nam elke dag zoals-ie kwam en probeerde mijn grenzen tot het uiterste te verleggen."

Commentaar van Lars Schlomer
"Dit wil ik al tien jaar, maar tot nu toe heb ik de kans nooit gekregen. Dit is ongelooflijk. Ik weet niet wat ik had gedaan als ik niet had gewonnen. Als ik niet dacht dat ik kon winnen, zou ik ook nooit hebben meegedaan aan de competitie. Naar Silverstone afreizen en vervolgens verliezen zou hetzelfde zijn als een bot naar een hond werpen om het vervolgens weer af te pakken!"

Commentaar van rijinstructeur Johnny Herbert (voormalig F1-coureur)
"Deze competitie heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Ik heb altijd wel gedacht dat er iemand rondloopt die beter is dan een Lewis, Kimi of Felipe, maar nog nooit de kans heeft gekregen om te racen. Toen ik de 22 finalisten van GT Academy voor het eerst zag, wist ik zeker dat er wel een paar waren die totaal geen gevoel zouden hebben of nog niet eens de tweede versnelling wisten te halen, maar dat was onterecht. Niemand maakte zichzelf belachelijk, en dat was erg indrukwekkend aangezien ze iets deden wat ze nooit eerder hadden gedaan.'"