Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Informatie over de GT Academy aangekondigd tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring

Op zaterdag 24 mei om 10 uur 's ochtends (plaatselijke tijd) maakten Gran Turismo®, Nissan Europa en Sony Computer Entertainment Europe in een speciaal paviljoen langs het circuit tijdens de 24-uurs race op de Duitse Nürburgring informatie bekend over de GT Academy.

De GT Academy is een revolutionaire proef die gebruik maakt van een superieure aspect van Gran Turismo®; de rijderopleiding. Spelers uit 10 Europese landen nemen het tegen elkaar op in Gran Turismo® 5 Prologue. De twee uiteindelijke winnaars krijgen de kans deel te nemen aan een echter 24-uurs race die volgend jaar januari wordt gereden in Dubai (VAE). Dit is een compleet nieuwe procedure om rijders op te leiden, waarbij rijtechnieken die zijn opgedaan in de gesimuleerde omgeving van Gran Turismo® worden gecombineerd met echt racen.

Hieronder volgt een overzicht van de GT Academy:

Fase 1:
Vanaf 2 juni 2008 wordt via de onlinetijdritten van Gran Turismo® 5 Prologue een kwalificatiecompetitie gehouden in 10 Europese landen. (Hierbij wordt de Nissan Fairlady 350Z gebruikt.)

Fase 2:
In juli 2008 nemen de 20 beste kandidaten uit elk land deel aan een finalewedstrijd in elk afzonderlijk land. Hierdoor wordt het aantal finalisten teruggebracht tot 3 uit ieder land.

Fase 3:
De 30 finalisten uit alle landen komen op 25 augustus 2008 samen op het circuit van Silverstone in Engeland voor een laatste selectieronde. Hierin ondergaan zij diverse mentale en fysieke tests en worden ze op het circuit in een echte Nissan GT-R op de proef gesteld. De 2 snelste rijders doorlopen dan een trainingsprogramma van vier maanden om hun internationale racelicentie te bemachtigen. In januari 2009 doen zij dan mee aan de 24-uurs race van Dubai 24 in een Nissan Fairlady 350Z.

We hopen dat jullie deze nieuwe poging de kloof tussen virtueel racen en echt racen te overbruggen op de voet zullen volgen!

Commentaar van Kazunori Yamauchi producent van de Gran Turismo®-reeks.

"Toen de eerste Gran Turismo® 10 jaar geleden werd werkelijkheid werd, droomde ik ervan dat zich ooit een professionele coureur zou aandienen die had leren racen in Gran Turismo®. Dankzij de mensen bij Nissan Motor Company die Gran Turismo® serieus namen, kan ik nu zo'n aantrekkelijk programma kan starten. De 24-uurs race van Dubai die over 9 maanden wordt gehouden is een prachtig doel. Ik heb er alle vertouwen in dat zich daar een geweldige nieuwe coureur aandient, rechtstreeks uit Gran Turismo®."

* De GT Academy is een evenement dat in 10 Europese landen wordt georganiseerd. Let op, dit programma is niet toegankelijk voor mensen buiten Europa.