Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy winnaar Finisht 2e in het Europese GT4-kampioenschap

De laatste ronde van het Europese GT4-kampioenschap vond plaats op het Algarve Circuit in Portugal en werd gewonnen door GT Academy-winnaar, Lucas Ordoñez. Daardoor eindigden Lucas en zijn teamgenoot Alex Buncombe op de tweede plaats in het coureurklassement terwijl het Nissan GT Academy Racing Team met de teamtitel aan de haal ging. De twee coureurs werden driemaal tweede en wonnen één keer, goed voor de tweede plaats in het klassement op zes punten van de nummer één. De races bestaan uit twee 'heats'. Tijdens de kwalificatie voor de eerste race legde Alex beslag op de poleposition, maar vlak voor de race zelf moest het team zich terugtrekken vanwege problemen met de elektronica.
Maar in de tweede heat liet het team zien waar het toe in staat was. Lucas startte als vijfde, maar lag na de eerste bocht al tweede. Toen Alex de auto overnam, stuurde hij agressief richting de eerste plaats en kwam hij uiteindelijk voor alle anderen over de finish. De twee coureurs sloten het lange seizoen af met een plaats op het hoogste schavot.

In mei 2008 begon de GT Academy, een samenwerkingsproject tussen Nissan Europe en Sony Computer Entertainment Europe. Gran Turismo®-spelers uit alle hoeken van Europa werden opgeroepen om een kans te maken op deelname aan een echte race. Van de 25.000 deelnemers aan de eerste GT Academy kwam Lucas als winnaar uit de bus. In januari 2009 reed hij de 24 uur van Dubai uit.

Commentaar van Ordoñez:
"De afgelopen achttien maanden waren geweldig. Als ik terugkijk op de gebeurtenissen sinds mijn deelname aan het onlinedeel van de GT Academy op mijn PS3™, dan raak ik de tel kwijt. Het is alsof ik droom. En wat een geweldig weekend, compleet met de ups en downs die bij de racerij horen. Ongelooflijk om het seizoen af te sluiten met een overwinning en de tweede plaats in het algemeen klassement. Ik ben Nissan en PlayStation® erg dankbaar voor deze kans. Ook mijn teamgenoot Alex Buncombe en het team van RJN Motorsport waren fantastisch, en het is te gek dat we de teamtitel hebben gewonnen. Er is geen twijfel mogelijk: GT Academy heeft mijn leven veranderd. "

Commentaar van Nissan Europe Marketing Manager, Darren Cox:
"Het is een zwaar weekend geweest, dus het is mooi om het zo af te sluiten. Het team en de beide coureurs hebben laten zien topprofessionals te zijn. Ze lieten zich niet kennen na de teleurstellende eerste race en hebben laten zien dat ze het kunnen. Lucas heeft dat niveau van volwassenheid en snelheid al het hele seizoen laten zien, en hij doet het absoluut beter dan verwacht. De samenwerking is goed en hij is erin geslaagd zich volledig toe te leggen op het racen, ondanks de grote verandering in zijn leven. Onze dank en felicitaties gaan uit naar hem en het hele team achter GT Academy. Samen hebben we aangetoond dat er racetalent schuilt in de wereld van gamers."