Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Mercedes-Benz SLS AMG maakt zijn debuut in Japan tijdens de Tokyo Game Show

Op 24 september ging de Tokyo Game Show 2009 (*persdag) van start in de Makuhari Messe in de prefectuur Chiba. Het team van Gran Turismo® toonde Gran Turismo® voor PSP™ en een speelbare demonstratieversie van Gran Turismo® 5. Het Gran Turismo® 5-gedeelte bevond zich in een hoek van de stand van Sony Computer Entertainment en werd overspoeld door geïnteresseerden die benieuwd waren hoe de game er nu uitzag.

Naast de demo trok de aanwezigheid van een echte auto de aandacht: de Mercedes-Benz SLS AMG met de karakteristieke vleugeldeuren. Dit nieuwe model was slechts een week eerder onthuld tijdens de IAA van Frankfurt in Duitsland. Om de samenwerking tussen Mercedes-Benz en Gran Turismo® te vieren, werd dit event gekozen voor het Japanse debuut van deze snelle coupé.

De SLS AMG is het sportieve vlaggenschip van Mercedes-Benz en vervangt de SLR. De traditionele lange motorkap ziet er prachtig uit, maar de echte attractie zijn de vleugeldeuren, die naar boven open zwaaien. Ze zijn een ode aan de legendarische 300SL, een auto die een revolutie in zijn klasse veroorzaakte toen hij in 1954 aan het publiek werd getoond.

Natuurlijk maakt de auto onderhuids gebruik van de nieuwste technologieën. Zo bestaat de carrosserie uit een aluminium spaceframe waarop de motor midden voorin is geplaatst. De versnellingsbak heeft een transaxlelay-out en maakt deel uit van het achterdifferentieel. De 6.3-liter V8-motor van AMG maakt gebruik van een dry-sumpsysteem en levert geweldige prestaties: 571 pk, 0-100 km/u in 3,8 seconden en een topsnelheid van 317 km/u.

Tijdens de gameshow kon je virtueel achter het stuur van deze supersportauto kruipen in de demonstratieversie van Gran Turismo® 5, vlak naast de echte wagen. Een uitgelezen mogelijkheid om zelf plankgas te geven in de SLS AMG en zijn ongekende prestaties te testen op het opgepoetste circuit Tokyo Route 246.