Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Data Logger Visualization Technology
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Event-verslag

Toyota en Gran Turismo kondigen datavisualisatietechnologie aan

Op 15 januari 2010, tijdens de Autosalon van Tokio 2010, kondigden Toyota Motor Corporation en Gran Turismo een nieuwe samenwerking aan waarbij voertuiggegevens en GPS-coördinaten worden benut.

Deze samenwerking draait om echte CAN-gegevens (Controller Area Network), waarmee de autoprestaties worden gemeten, en GPS-gegevens. Deze gegevens worden vervolgens door Gran Turismo verwerkt in een visualisatie van de live vastgelegde rit.

De CAN- en GPS-gegevens, die met een echte auto zijn vastgelegd, worden gekopieerd naar een USB-stick. Door deze gegevens te laten verwerken door de simulatie-engine van Gran Turismo, komen ze tot leven in de game als een herhaling.

Vervolgens kun je racen tegen deze ghostwagen of de herhaling bestuderen om je prestaties op een echt circuit te analyseren. CAN-gegevens omvatten voor- en achterwaartse en horizontale en verticale g-krachten, stuurbewegingen, gebruik van het gas- en rempedaal, toerental en de rotatiesnelheden van elk wiel. In combinatie met positiegegevens wordt de vastgelegde rit van een echte auto nauwkeurig nagebootst op het scherm.

Op de stand van Toyoto werden de racegegevens van een Toyota IS-F op de Fuji Speedway, bestuurd door Super GT-kampioen van 2009 Juichi Wakisaka, tot leven gebracht in Gran Turismo. De nauwkeurigheid van het systeem werd aangetoond door de beelden in Gran Turismo te vergelijken met de beelden van de echte ronde.

In de toekomst kun je nog veel meer van Toyota en Gran Turismo verwachten.