Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy 2010 at Silverstone - Day 2
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone: Dag 2

De achttien deelnemers wachtten zware omstandigheden op dag twee, maar ondanks de regen gingen alle raceactiviteiten door volgens planning. Na een acceleratiewedstrijd in de 370Z's volgden er 's middags nog drie activiteiten: een duel in de vorm van een paralleltijdrit in de geweldige Nissan GT-R, driften en sturen in de 370Z en een ronde op Stowe Circuit in de 370Z's, waarbij de individuele voortgang werd beoordeeld door een instructeur.

Aan het einde van de dag moesten de deelnemers samenwerken. Twee teams van negen man moesten zo snel mogelijk een volledige pitstop maken met de nieuwe 370Z GT4, die zojuist was afgeleverd door Bob Neville van RJN Motorsport, hun potentiële nieuwe baas. Eenmaal terug in de GT Academy-basis werden de scores en tijden van de achttien gamers vergeleken. Het lot van de deelnemers lag in handen van de ervaren Silverstone-instructeurs.

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. Luca Lorenzini en Giacomo Cunial uit Italië, Marco Calvo uit Spanje, Filipe Barreto uit Portugal, Jordan Tresson uit Frankrijk, Daniel Collins uit Ierland, Oliver Simon uit Zwitserland en Jeroen Kesselring uit Nederland mochten door naar de volgende ronde van GT Academy.

Maar tot blijdschap van de tien uitgeschakelde coureurs hoefden ook zij nog niet naar huis. Gedurende de rest van de activiteiten op Silverstone zouden ze een alternatief programma volgen. Het gevoel van vriendschap overheerste onder de Gran Turismo®-fans, en de verliezers slikten hun nederlaag met trots en steunden de acht overgebleven coureurs volledig.