Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy 2010 at Silverstone - Day 3
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone: Dag 3

Waarschijnlijk beleefden de deelnemers op zondag de zwaarste dag tot dan toe. Om zes uur 's ochtends werden ze gewekt, waarna ze afreisden naar het off-roadgedeelte van Silverstone om een extreme conditietest te ondergaan. Onder leiding van drie ex-mariniers begaven ze zich op een zeer uitputtende stormbaan. Door de temperatuur van nog geen twee graden, de stromende regen, de felle wind, de zuigende modder en vooral het vele water kwamen een aantal deelnemers er nauwelijks doorheen. Ze moesten tot de grenzen van hun fysieke en mentale krachten gaan, maar uiteindelijk redden alle acht deelnemers het.

De superfitte Jordan Tresson eindigde als eerste. Luca Lorenzini kwam als laatste binnen, maar blonk uit door zijn vastberadenheid om het te halen ondanks de uitputting.

Terug op het nu natte circuit werkten de acht gamers verder aan hun stuurmanskunsten tijdens een driftproef met de handgeschakelde achterwielaangedreven Nissan 370Z. Daarna mochten ze tot hun grote vreugde rondjes neerzetten op Silverstone's National Circuit met een raceklare GT-R. De laatste en meest uitdagende test van de dag was een proef in de single-seaters van Silverstone op het onlangs vernieuwde Stowe Circuit. De GT Academy-instructeurs beoordeelden alle activiteiten en gaven de resultaten door aan de jury. Na de tweede eliminatieronde van GT Academy 2010 zouden er vier gegadigden overblijven die ook de laatste twee dagen van het programma op Silverstone mochten volgen. Uiteindelijk waren dat Jordan Tresson, Marco Calvo, Luca Lorenzini en Daniel Collins. Giacomo Cunial uit Italië had laten zien dat hij veel snelheid had en was dan ook bijzonder teleurgesteld. Maar al snel feliciteerde hij z'n landgenoot en richtte hij z'n blik op de toekomst.