Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy 2010 at Silverstone - Day 4
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone: Dag 4

Ook de maandag stond in het teken van spectaculaire actie. De laatste vier deelnemers van GT Academy 2010 stond een bijzondere dag te wachten.

De dag begon met spannende duels op Stowe Circuit met de Nissan 370Z's. Twee coureurs startten ieder in een andere hoek van het circuit, en tijdens een afvalrace moest de een de ander vervolgens achterhalen. Het waren boeiende gevechten, en uiteindelijk versloeg Jordan Tresson Daniel Collins en liet Luca Lorenzini Marco Calvo in het stof bijten. In de finale was de Italiaan Lorenzini de snelste.

Het programma ging verder met een ouderwetse piepjestest. De deelnemers moesten binnen steeds strakkere tijdlimieten een bepaalde afstand afleggen. Conditiemonster Jordan hield het een stuk langer uit dan zijn concurrenten.

De vier gamers bleven op Stowe Circuit, waar ze nu achter het stuur van een raceklare GT-R mochten plaatsnemen. Jurylid en hoofdinstructeur Rob Barff hield hun prestaties bij vanuit de cockpit, en Formule 1-veteraan Johnny Herbert achtervolgde de deelnemers samen met zijn oude teambaas Eddie Jordan in een tweede GT-R. Op die manier werden de racelijnen van de deelnemers van wel heel dichtbij beoordeeld. Bovendien kon worden getest hoe goed de deelnemers konden omgaan met druk: het is niet niks als Johnny Herbert op hoge snelheid vlak achter je zit. De deelnemers werden beoordeeld op consistentie en snelheid gedurende vijf ronden.