Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Finalisten van GT Academy 2010 verdienen internationale C-racelicentie

Tijdens het raceweekend was Kazunori Yamauchi, de legendarische maker van Gran Turismo®, ter plaatse om de finalisten van PlayStation®'s en Nissans GT Academy 2010 een hart onder de riem te steken. Het werkte: Luca Lorenzini uit Italië en Jordan Tresson uit Frankrijk onderstreepten de succesvolle campagne door de laatste twee 'handtekeningen' te verzamelen voor hun internationale C-racelicenties. De handtekeningenjagers hebben de klus in een recordtempo geklaard. In de zes weken nadat Lorenzini en Tresson tijdens een vijfdaags evenement op Silverstone de GT Academy hadden gewonnen, nam het PlayStation Nissan Team deel aan zeven races onder leiding van RJN Motorsport.

De uiteindelijke winnaar van GT Academy 2010 mag namens het PlayStation Nissan Team een volledig seizoen uitkomen in de GT4 European Cup met een 420 pk-sterke Nissan 370Z GT4. Wie dat wordt, is allesbehalve duidelijk, want tijdens de intensieve trainingsperiode ontliepen de raceprestaties van de twee finalisten elkaar niet veel. Aanstaande woensdag zal Bob Neville, eigenaar van RJN Motorsport, na een laatste test in een nieuwe auto op Silverstone de knoop doorhakken. Op 1 en 2 mei keert de winnaar vervolgens terug naar Silverstone om aan de start te verschijnen van de eerste race van de GT4 Cup.

Het raceweekend verliep zonder incidenten. Op zaterdag werkten de coureurs samen tijdens de Britcar Production Series-race op het circuit van Snetterton. Na wat vertraging en een herstart als gevolg van een vroege crash nam Lorenzini de eerste 45 minuten voor zijn rekening, waarna hij het stokje doorgaf aan Tresson. Dankzij een reeks snelle en vlakke ronden van de Fransman eindigde het duo als tiende van het 17-koppige deelnemersveld.

Op Mallory Park kwam het team uit in het Welsh Sports and Saloon Car Championship, waaraan ze eerder hadden deelgenomen op het circuit van Pembrey. Tijdens de kwalificatie was Jordan Tresson sneller dan zijn teamgenoot, waardoor hij twee plaatsen voor hem startte. Hij behield zijn positie en finishte als zesde (derde in zijn klasse). Luca Lorenzini haalde de twee man voor hem in, bleef in de buurt van de Fransman en finishte als zevende (vierde in zijn klasse).

"Ik vond het geweldig om Luca en Jordan te ontmoeten en ik ben onder de indruk van hun prestaties", aldus Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital en maker van de Gran Turismo®-games. Hij was speciaal afgereisd naar Snetterton om kennis te maken met het team. "GT Academy is erg belangrijk voor ons. Je kunt een getalenteerde voetballer of golfer zijn, maar de kans dat je daarmee je brood kunt verdienen is vrij klein. Met GT Academy laten we zien dat Gran Turismo®-fans hun digitale racevaardigheden kunnen omzetten op een echt circuit om een professionele coureur te worden."

Het was dus weer een productief weekend waarin beide coureurs opnieuw hun best deden om alle handtekeningen snel binnen te halen. Teambaas Bob Neville: "We wisten dat het krap zou worden voor de race op Silverstone, dus de twee coureurs moesten al hun races op een goede manier uitrijden. Dat is ze op indrukwekkende wijze gelukt."

"Het was prachtig om Kazunori Yamauchi op het circuit van Snetterton te ontvangen afgelopen zaterdag. Hij is een groot racefan en kan er zelf ook wat van. Volgens mij was hij erg onder de indruk van de prestaties van Luca en Jordan. En het was mooi dat ze allebei een podiumplaats in hun klasse hadden terwijl hij er was."

"Ik moet woensdag een zware beslissing nemen. Maar ik moet zeggen dat Jordan er goed voorstaat dankzij zijn snelheid en consistentie afgelopen weekend. Toch kan het nog alle kanten op. Het wordt dus interessant om te zien hoe ze het doen in de GT4-versie van de 370Z. Met zijn pk's, remmen en slicks is deze wagen van een totaal ander niveau dan wat ze tot nu toe gewend zijn."

"Dit was een belangrijk weekend voor ons, vooral omdat de Britcar-race op Snetterton langer was dan de vorige races", aldus Jordan Tresson. "Daarnaast moesten we onze internationale licentie bemachtigen, en het was dan ook erg bevredigend toen dat lukte. Ik maak me niet echt zorgen over woensdag. Ik ben de afgelopen zes weken heel gefocust bezig geweest en heb mijn best gedaan om zo veel mogelijk te leren. Woensdag zal ik dat weer doen en hopelijk red ik het daarmee."

Luca Lorenzini: "Ik heb weer genoten van een prachtig raceweekend, en het was geweldig om Kazunori te ontmoeten. Zonder hem zouden we hier niet zijn. Het voelde goed om op het podium te staan, maar het einde van de wedstrijd is in zicht en de druk neemt toe. Ik hoop dat het me gaat lukken op woensdag."