Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

PlayStation® in pan-Europese samenwerking met Mercedes-Benz

Proefrit met de nieuwe SLS AMG in Gran Turismo® 5 bij de dealer

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) en Mercedes-Benz werken samen om toekomstige klanten in Gran Turismo® 5 voor PlayStation®3 (PS3™) een virtuele proefrit met de nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG aan te bieden. Gran Turismo® is de bestverkochte racesimulator ter wereld en wordt door autosportfans wereldwijd geprezen vanwege de realistische gameplay met de snelste auto's ter wereld en de beroemdste internationale circuits. Vanaf mei 2010 kunnen toekomstige kopers bij de plaatselijke Mercedes-Benz-dealers terecht voor een exclusief voorproefje van deze game: een proefrit met het nieuwe model in een demo op een speciale PS3™. Deze eerste kennismaking luidt een nieuw hoofdstuk in van de samenwerking tussen ontwikkelaar Polyphony Digital en Mercedes-Benz. Eerder werd bekend dat de SLS AMG de voorkant van de verpakking van het spel zou sieren, dat later dit jaar in de winkels komt te liggen.

“Dit evenement met Mercedes maakt deel uit van de nauwe samenwerking die we met hen hebben opgebouwd tijdens de ontwikkeling van Gran Turismo® 5”, aldus Kazunori Yamauchi, directeur van Polyphony Digital. “De Gran Turismo®-reeks staat bekend om zijn samenwerkingen met de grootste en beste merken uit de auto-industrie. Dat is nodig om een ongeëvenaard niveau van realisme te bereiken en de digitale rit van je leven mogelijk te maken. Door GT5 naar de autodealer te brengen, zetten we opnieuw een stap in de richting van een samensmelting van het virtuele rijden en de dagelijkse praktijk op de snelweg.”

“We hebben nauw samengewerkt met PlayStation® en Polyphony Digital om de Mercedes-Benz SLS AMG in Gran Turismo® 5 zo gedetailleerd mogelijk neer te zetten, en het resultaat mag er dan ook zijn”, aldus Anders Sundt Jensen, onderdirecteur merkcommunicatie van Mercedes-Benz Cars. “Van de vleugeldeuren tot het sportieve, cockpitachtige interieur met het racestuur, realistischer kan de wagen niet ogen en aanvoelen. We vinden het geweldig dat deze digitale versie van de SLS AMG binnenkort naast het echte model bij de dealer te vinden is. Duizenden mensen krijgen daardoor de kans om de rit van hun leven te beleven.”

Door langs te gaan bij de plaatselijke dealer kun je de speciale demo spelen. Je rijdt met de SLS AMG over de beroemde Nürburgring, waarbij zowel de auto als het circuit tot in de puntjes nauwkeurig zijn nagebootst met behulp van de modernste mapping- en fototechnieken. Daarnaast heb je natuurlijk de kans om de echte SLS AMG van dichtbij te bewonderen.

Vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider heeft de SLS AMG in Gran Turismo® 5 getest om te kijken hoe snel de wagen is en hoe realistisch de game is.
Eerder vergezelde hij Kazunori Yamauchi, de maker van Gran Turismo®, tijdens rigoureuze tests op de Nordschleife van de Nürburgring.

Mede dankzij de autosportindustrie is Gran Turismo® al tien jaar synoniem met ultrarealistische race-ervaringen. In het vijfde deel van de reeks race je op de beroemdste circuits ter wereld waarbij je kunt kiezen uit 950 auto's. De titel verschijnt later dit jaar en belooft de digitale rit van je leven te worden.