Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Speciale functies

De laatste informatie over Gran Turismo® 5 van gamescom 2010 (3/6)

3. Mijn lounge
Een privéplek waar vrienden online samenkomen

In Mijn lounge bepaal jij op welk circuit je met je vrienden racet en welke regels er gelden. Je kunt wel vijftien vrienden uitnodigen, en als je zelf niet meedoet, kun je de race volgen via de verschillende camera's. Bovendien kun je het circuit verkennen voor de race begint.
Stel je voor: je bepaalt een tijdstip voor een race met de berichtfunctie en wacht op de andere deelnemers terwijl je vrije ronden op het circuit rijdt. Je vrienden sluiten zich een voor een aan, en als iedereen er is, kan de race beginnen. Vrienden die later aankomen, kunnen de race bekijken en chatten.

 
In Mijn lounge kun je wachten terwijl je races volgt via de vele camera's.
Je kunt de rondetijden en beste sectietijden van deelnemende vrienden bijhouden, en natuurlijk kun je ook stem- of tekstberichten versturen.
Je kunt de race vanuit allerlei verschillende hoeken bekijken, alsof je er zelf bij bent.
 
4. Circuit aanpassen
Ontwerp je eigen circuit en verras je vrienden.

In Gran Turismo® 5 kun je eindelijk je eigen circuits vormgeven. Kies een basisthema (het terrein) en bepaal daarna bijvoorbeeld de lengte van het parcours. Binnen de kortste keren heb je een circuit dat aan jouw eisen voldoet. Als het eindresultaat je bevalt, kun je het doorsturen naar je vrienden en races organiseren in Mijn lounge. Dankzij het grote aantal lay-outs dat nu mogelijk is, houdt de wereld van Gran Turismo® nooit op.

 
Het basislandschap (het terrein) selecteer je in het bovenste scherm.
Maak je eigen circuit door onder andere de lengte van het circuit te bepalen.
 
5. Karts
Verken het circuit op een nieuwe manier in je kart

Voor het eerst kun je in Gran Turismo® met karts racen. De meeste succesvolle coureurs zijn ooit begonnen in een kart, dus ook voor Gran Turismo®-groentjes is dit een goed startpunt. De dynamische kenmerken van de karts zijn tot in detail nagebootst, met dank aan de jarenlange ervaring van het team van Gran Turismo®. Op het gebied van omvang, rijhoogte en rijeigenschappen wijken karts totaal af van 'normale' auto's. De vertrouwde wereld van Gran Turismo® zet een stap in een andere richting, en jij kunt er getuige van zijn.