Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Red Bull X2010 Prototype Trailer
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®5

Aankondiging van het Red Bull X2010 Prototype project met Red Bull Racing

Sony Computer Entertainment kondigt vandaag de unieke samenwerking aan tussen Gran Turismo® en Red Bull Racing. Het doel: het creëren van een virtuele auto die de grenzen van de motorsport verlegt. Het ontwikkelingsteam van Gran Turismo® bij Polyphony Digital stelde een simpele vraag: "Als je de snelste raceauto zou bouwen, één die aan geen enkele regel voldoet, hoe zou die auto er dan uitzien, hoe zou hij presteren en hoe zou hij aanvoelen?" Dankzij de technologie van Red Bull Racing was Polyphony Digital in staat een antwoord te formuleren in de vorm van het Red Bull X2010 Prototype, speelbaar in Gran Turismo® 5.

Red Bulls stroomlijnexpert Adrian Newey vervulde de rol van technisch adviseur bij het Red Bull X2010 Prototype-project. Newey staat in de motorsportwereld bekend om zijn succesvolle auto-ontwerpen. Tijdens het ontwerpproces van de Red Bull X2010 Prototype door Polyphony kwam niet alleen Neweys ervaring van pas, maar ook zijn pure, kinderlijke, technische nieuwsgierigheid. Mede daardoor is het Red Bull X2010 Prototype een extreme auto geworden, met een unieke vorm en een uniek mechanisme. Kortom, een auto die zijn gelijke niet kent in de racegeschiedenis.

De wereldberoemde coureur Sebastian Vettel maakte de eerste officiële proefrit met de Gran Turismo® 5-auto. Tijdens zijn eerste virtuele ronde behaalde Vettel een ongelooflijke tijd op het circuit van Suzuka, een verbetering van het oude record met maar liefst twintig seconden.

Kazunori Yamauchi, directeur van Polyphony Digital Inc legt het uit:

Tegenwoordig zijn er regels voor alle races en is iedere raceauto gebouwd met die regels in het achterhoofd. De Red Bull X2010 Prototype daarentegen is iets volslagen nieuws, gecreëerd vanuit een wat-als-droom die we bij Polyphony al lang hadden. We willen zowel raceliefhebbers als de race-industrie inspireren door de toekomstige mogelijkheden van de autosport te verkennen.

Jij maakt kans op je eigen rit in het Red Bull X2010 Prototype als Gran Turismo® 5 in november 2010 in de schappen ligt.

Adrian Newey, technisch hoofd van Red Bull Racing:

We droomden er allemaal van om grenzen te verleggen op een manier waarbij de prestaties van de auto en de ervaring van de coureur belangrijker zijn dan de regels. Dankzij de technologie van PlayStation®3 en de virtuele omgeving van Gran Turismo® 5 kon die droom een werkelijkheid worden waarvan miljoenen mensen kunnen genieten. Daarom zijn Red Bull en Polyphony gaan samenwerken. Het resultaat is dat het Red Bull X2010 Prototype een feest is om in te rijden.