Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Lang Lang Performs for the Opening Movie of Gran Turismo 5
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®5

Lang Lang werkt mee aan het beginfilmpje van Gran Turismo® 5

De muziek van het introfilmpje van Gran Turismo® 5 is uitgevoerd door de wereldberoemde pianist Lang Lang.

Lang Lang is afkomstig uit Shenyang, China. Al vroeg was het duidelijk dat hij een groot talent was, en vanaf zijn negende was hij te vinden in het Nationale Conservatorium te Beijing. Vier jaar later werd hij uitgeroepen tot muzikant van het jaar tijdens de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd voor jonge muzikanten.

In 1997 stak hij de oceaan over naar de Verenigde Staten, waar hij als invaller voor André Watts roem oogstte met Tsjaikovski's Piano Concerto No. 1, als muzikant van het Chicago Symphony tijdens het galaconcert van het Ravinia Festival. Hij was destijds slechts 17 jaar. Sinds zijn debuut in Carnegie Hall in 2001 is hij overal ter wereld actief en werkt hij samen met toporkesten zoals het Boston Philharmonic en het Vienna Philharmonic.

Recent trad hij op tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Beijing, tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede en tijdens de opening van de World Expo van Sjanghai in 2010. Lang Lang is één van de meest veelbesproken jonge talenten ter wereld. In het eerste deel van het beginfilmpje van Gran Turismo® 5 brengt hij Prokofjevs War Sonata ten gehore tegen een achtergrond van krachtige beelden. Geniet van Lang Langs meeslepende en gepassioneerde uitvoering van 3,5 minuut wanneer je Gran Turismo® 5 voor het eerst opstart.

Bericht van Gran Turismo®-producent Kazunori Yamauchi

De elementen waaruit alle auto's bestaan, zijn afkomstig uit de ruimte. En vanuit de ruimte vormen de wegen die de wildernis doorsnijden het bewijs van de aanwezigheid van de mens. Die wegen zijn het domein van de auto. De intro van Gran Turismo® 5 draait om deze ideeën: elementen, auto's, wegen.

We wilden de wereld van de auto's vanuit een ander perspectief belichten dan je gewend bent van bijvoorbeeld een autoshow. Lang Langs uitvoering van de War Sonata voor Gran Turismo® 5 zorgt voor ritme en spanning, maar bovenal voor kracht.