Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®5

David Coulthard racet tegen fans in grootste race ter wereld

Mercedes-Benz en Sony Computer Entertainment zijn van plan de geschiedenisboeken te herschrijven. De virtuele coureurs in Gran Turismo®5 krijgen nu de kans om behalve tegen de klok ook tegen een echte Formule 1™-topper te racen, niemand minder dan David Coulthard. Dit kon wel eens de grootste race ooit worden, met miljoenen kijkers online.

Om 16.20 uur op maandag 5 september 2011 neemt David Coulthard plaats achter het stuur van een echte Mercedes-Benz SLS AMG met een 6.3-liter V8. Zijn tegenstanders zijn GT5™-fans uit alle hoeken van de wereld, die gezamenlijk alles op alles zetten om deze topcoureur te snel af te zijn. De fans zetten hun tijden neer in een speciaal seizoensevent in de game: het Mercedes-Benz-event. Om de spanning nog verder op te voeren houden we de Europese locatie van de race geheim tot de dag van de race, zodat iedereen een kans heeft op de overwinning.

In Mercedes-Benz World (Brooklands, Engeland) vindt tegelijkertijd een strijd plaats tussen 24 uitverkorenen om een plekje in de race van de beroemde racegame voor de PlayStation®3. Op deze locatie nemen de zes snelste coureurs het op tegen Coulthard, onder het toeziend oog van bezoekers. De snelste deelnemer van Mercedes-Benz World wint een reis naar de Formule 1™ Grand Prix van Brazilië op 27 november.

Online kun je de actiebeelden van David Coulthard in zijn Mercedes-Benz SLS AMG volgen in combinatie met de beelden van zijn livetegenstanders in Mercedes-Benz World. De beelden, inclusief voorbeschouwing, worden van commentaar voorzien door Formule 1™-verslaggever Martin Brundle. De live-uitzending op de racedag begint om 16.00 uur.

Het klassement voor de dappere virtuele coureurs die het via het Mercedes-Benz-event mogen opnemen tegen David Coulthard is binnenkort beschikbaar op www.gran-turismo.com. In de eerste twee verkoopweken ging de game 5,5 miljoen keer over de toonbank, dus deze liverace heeft alles in zich om de grootste race ooit te worden.