Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT ACADEMY WINT TWEE MEDIAPRIJZEN

Londen, 30 november 2011 – De GT Academy-competitie van Nissan Europe en Sony Computer Entertainment Europe is door het Britse reclamevakblad Campaign beloond met de prijzen voor de beste media- en entertainmentcampagne en de beste transportcampagne. De twee prijzen komen boven op de Gouden Leeuw van Cannes voor beste gebruik van merkcontent en beste internationale campagne.

De glossy brochure van de Campaign-prijsuitreiking vat GT Academy 2010 als volgt samen: “Nissan maakt al tijden geweldige sportwagens, maar ontbeert het roemruchte verleden en de fanatieke aanhang van andere topmerken. Tegelijkertijd was Sony PlayStation® op zoek naar manieren om de game Gran Turismo®5 onder de aandacht van niet-gamers te brengen. Een samenwerking tussen beide bedrijven resulteerde in de Nissan PlayStation GT Academy, een internationaal initiatief dat draait om de zoektocht naar een talentvolle Gran Turismo-gamer, waarbij de winnaar wordt klaargestoomd voor deelname aan de 24 uur van Le Mans.

Twintig gamers reisden af naar Silverstone, waar ze een rigoureus trainingsprogramma ondergingen. De beelden daarvan werden online gezet. Daarnaast was er voor journalisten een vergelijkbare academie, zodat zowel de algemene media als de gespecialiseerde media aan bod kwamen.

Uiteindelijk werd er van de beelden een zesdelige tv-serie gemaakt voor Channel 4 die in 160 landen is uitgezonden. De mediawaarde van de campagne is ruim 35 miljoen euro.”

Maar niet alleen de vernieuwende competitie zelf wint prijzen. Ook de alumni van GT Academy hebben een aardige prijzenkast opgebouwd. Lucas Ordoñez, de Spaanse winnaar van jaargang 2008, werd dit jaar met het Nissan Signatech Team tweede tijdens de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse en eerste in het algemeen klassement van de Intercontinental Le Mans Cup. De winnaar van 2010, Fransman Jordan Tresson, won samen met zijn ploeggenoten de Blancpain Endurance Series 2011 met hun Nissan 370Z GT4.

Ondertussen werd de twintigjarige Brit Jann Mardenborough op Silverstone in juni uitgeroepen tot GT Academy-kampioen van 2011. Onlangs heeft hij het zware trainingsprogramma van vijf maanden afgerond. Onderweg won hij meerdere races, en in januari reist hij af om met een Nissan 370 GT4 deel te nemen aan de 24 van Dubai.

“Deze prijzen zijn een erkenning van het succes van de GT Academy”, aldus Darren Cox, Nissan Internationals Europese hoofdmarketingmanager voor sportwagens. “Het is mooi om te zien dat Nissans belofte van toegankelijke innovatie en sensatie erkend wordt, maar ondertussen zijn we maar wat trots op de overwinningen die onze GT Academy boeken met Nissans. GT Academy is veel meer dan een marketingprogramma voor Nissan, en maakt dit jaar een groot deel uit van ons autosportprogramma.”

Executive Vice President van Sony Computer Entertainment, Simon Rutter, voegt daar aan toe: "GT Academy is een fantastisch programma dat geweldige content biedt via meerdere kanalen, en laat zien wat je met PlayStation kunt bereiken. We hebben laten zien dat er Gran Turismo 5-gamers zijn die de potentie hebben om uit te groeien tot razendsnelle coureurs. Het is geweldig om deze prijs te winnen. Dankzij ons team wordt GT Academy elk jaar beter."