Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

De 24 uur Nürburgring-race start

Op donderdag 17 mei is de 24 uur van de Nürburgring van start gegaan op het befaamde Duitse circuit, voor de veertigste keer sinds het begin in 1970. Meer dan 100.000 toeschouwers keken toe hoe de strijd tussen tweehonderd racemachines begon, midden in de bossen van de Eifel.

Net zoals vorig jaar nemen de grote Duitse fabrieksteams van Porsche, Audi, BMW en Mercedes het tegen elkaar op, maar ook Aston Martins, Corvettes en de nieuwe McLaren zijn van de partij. Japan wordt vertegenwoordigd door de Lexus LF A, de Subaru Impreza en de Toyota 86 terwijl de Peugeot RCZ en de MINI uitkomen in de compacte klasse.

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi doet dit jaar mee als lid van het nieuwe GT Academy-team. Hij wordt bijgestaan door de eerste GT Academy-winnaar, Lucas Ordóñez, die voor het eerst meerijdt. Verder doet Tobias Schulze weer mee, net als vorig jaar, en tot slot Yasukichi Yamamoto. Het team racet met een Nissan GT-R die nauwelijks afwijkt van de Club Track Edition die je bij de dealers vindt.