Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy beleeft hoogtepunt op de Nürburgring

Dinsdag 22 mei 2012: Het aantal Europese deelnemers aan GT Academy 2012 van Nissan en PlayStation® steeg dit weekend naar de 500.000, en ondertussen lieten twee oud-winnaars zien waarom deze racecompetitie een steeds grotere impact heeft op de racewereld.

Zowel Lucas Ordoñez, die in 2008 de allereerste editie van de vernieuwende competitie op zijn naam schreef, als de winnaar van 2011, Jann Mardenborough, joegen afgelopen weekend zeer echte Nissan GT-R’s over het Duitse asfalt van de roemruchte Nürburgring.

De Spaanse Lucas kon weer een legendarische endurancerace afvinken op zijn lijstje na zijn rit tijdens de 24 uur van de Nürburgring met een Nissan GT-R. Geheel toepasselijk deelde Lucas de auto met de maker van de Gran Turismo® PlayStation®-games, Kazunori Yamauchi. Het team bestond verder uit Yasukichi Yamamoto en Tobias Schulze en samen eindigden ze in de SP8T-klasse op een indrukwekkende dertigste plaats tijdens de beruchte race op het 25 kilometer lange circuit, bijnaam de ‘Groene Hel’. Het resultaat valt vooral op doordat de Nissan GT-R Club Track Edition met nummer 123 een productie-auto is. De concurrentie bestond uit de beste racewagens ter wereld.

“Het was een genot om met de collega’s uit Japan te racen, in het bijzonder Yamauchi-san, die een grote rol speelt in mijn leven via PlayStations samenwerking met Nissan”, aldus Lucas. “Ik heb veel geleerd dit weekend en ik heb massa’s respect gekregen voor de GT-R en dit geweldige circuit.”

Voor de 24-uursrace had Jann Mardenborough al twee races van het Britse GT-kampioenschap gereden op het F1-circuit van de Nürburgring, als onderdeel van het uitgebreide ondersteuningsprogramma voorafgaand aan het hoofdevenement. Jann leidde de race van vrijdag vanaf poleposition en had tot aan de pitstop halverwege een voorsprong opgebouwd van maar liefst vijftien seconden. Helaas voor Jann en teamgenoot Alex Buncombe vond de raceleiding dat de pitstop een halve seconde te snel was, wat een stop-and-go-penalty opleverde. Uiteindelijk kwamen ze met een derde plaats toch nog op het podium.

Voor de race van zaterdag begon het duo als tiende en laveerden ze vervolgens door het deelnemersveld, waardoor Jann uiteindelijk als vijfde werd gevlagd in de Nissan GT-R NISMO GT3. “We stonden dan wel op het podium op vrijdag, maar ik vond het jammer dat we niet hadden gewonnen”, legt de twintigjarige Jann uit. “Onze race was goed en gezien het mooie resultaat op zaterdag gaat het ons voor de wind.”

PlayStation®3-eigenaars uit veertien Europese landen hebben momenteel de kans om in de bandensporen van Jann en Lucas te treden via GT Academy 2012. De online-kwalificatiedemo, speciaal ontwikkeld door Kazunori Yamauchi, kan door iedereen met een PlayStation®Network (PSN)-id worden gedownload uit de PlayStation®Store. De kwalificatie loopt tot 24 juni en tot nu toe hebben al meer dan een half miljoen mensen meegedaan.