Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012-demo meer dan half miljoen keer gedownload in Europa

Meer dan een half miljoen mensen in Europa hebben de vernieuwende Gran Turismo® GT Academy-demo gedownload en gespeeld en bij elkaar hebben ze al ruim veertig miljoen virtuele kilometers afgelegd. De downloadbare titel bestaat uit acht ronden vol uitdagingen en vormt de basis van de kwalificatieronde voor de Nissan PlayStation® GT Academy 2012-wedstrijd. Aan de eerste twee ronden van de competitie hebben al ruim 500.000 mensen deelgenomen uit de twaalf landen die tot de Europese GT Academy behoren plus Duitsland en Rusland, waar in 2012 aparte wedstrijden worden gehouden.

De snelste gamers van de GT Academy-kwalificatiedemo staat een geweldige reis te wachten. De beste zestien deelnemers uit elke regio, plus de winnaars van een reeks GT Academy ‘Live Events’, worden uitgenodigd voor de nationale finales, waar de stap van virtueel naar levensecht plaatsvindt in de vorm van echte Nissans. Vervolgens gaan de beste zes uit alle regio’s (Benelux; Verenigd Koninkrijk en Ierland; Frankrijk; Italië; Spanje en Portugal; Oostenrijk, Zwitserland en Polen) naar Silverstone voor het intensieve, zevendaagse Race Camp. De uiteindelijke winnaar van de Europese GT Academy ondergaat daarna samen met de Duitse en Russische winnaars een uitgebreide training om in aanmerking te komen voor een internationale racelicentie. Vervolgens begint de voorbereiding op deelname aan de 24 uur van Dubai met een Nissan 370Z GT4 in januari 2013.

De successen van de voormalige GT Academy-winnaars Lucas Ordoñez en Jordan Tresson (beiden komen in 2012 uit in de 24-uursrace van Le Mans) en Jann Mardenborough, de winnaar van 2011, (momenteel actief in de Blancpain Endurance Series met een Nissan GT-R Nismo GT3) zullen voor vele PlayStation®3-gamers genoeg reden zijn om de demo te downloaden. Anderen willen gewoon graag hun vrienden in het stof laten bijten. De gebruikersvriendelijke competitie bevat namelijk een miniklassement voor je PSN-vrienden. Daarnaast kun je via de uitdagingen exclusieve prijzen winnen die je in Gran Turismo®5 kunt gebruiken.

Al wat je nodig hebt is een PS3™ met internetverbinding en een PlayStation®Network-account. De kwalificatiedemo, ontwikkeld door Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi, blijft open tot 25 juni 01.00 uur. Je kunt op elk moment inhaken, zolang je alle uitdagingen maar voor de laatste ronde voltooit voor een plekje op het GT Academy-klassement.

In de GT Academy-kwalificatiedemo zijn tot dusverre een aantal bekende Nissans en Gran Turismo-circuits aan bod gekomen. De wedstrijd werd afgetrapt door de volledig elektrisch aangedreven Nissan Leaf, en sindsdien zijn de uitdagingen steeds pittiger geworden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Nissan Silvia Spec-R Aero ’02, de Nissan Skyline GT-R V-spec II ’94 en de Nissan 370Z GT Academy ’08. Al deze auto’s worden na afloop van de kwalificatie beschikbaar gesteld in de game zelf als je goud of meer hebt behaald voor de betreffende uitdagingen.