Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 nu beschikbaar in nog meer landen

Polyphony Digital Inc., de ontwikkelaar van de populaire Gran Turismo®-reeks voor PlayStation®, heeft de downloadbare GT Academy 2012-kwalificatiedemo beschikbaar gesteld voor een aantal landen dat niet meedoet aan GT Academy 2012. Je kunt de game zonder extra kosten downloaden vanuit de PlayStation®Store vanaf 13.00 uur vandaag tot 0.59 uur op 25 juni 2012.

De gratis content, die volgens Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi een “eigen plaats heeft tussen GT5 en GT6”, kan worden gedownload door iedereen met een PlayStation®3 en een PlayStation®Network (PSN) online-id, dus je hebt Gran Turismo®5 zelf niet nodig. De game telt acht ronden, waarin je uitdagingen wachten die steeds lastiger worden en bedoeld zijn om je racekwaliteiten te vergroten. Als je het goed genoeg doet, kun je elk event met goud voltooien, wat je aan het einde van de rit gratis content voor Gran Turismo®5 oplevert. De finale van de GT Academy-demo is een tijdrit die is verbonden aan een klassement met de snelste gamers.

De demo bevat een aantal prachtige Nissans. PlayStations partner bij het vernieuwende GT Academy-project wordt in de eerste ronde vertegenwoordigd door de elektrische Nissan Leaf. Vervolgens race je verder met een klassieke Skyline GT-R uit 1994 en de hypermoderne GT-R Black Edition uit 2012.

Of je nu kennismaakt met het bekroonde Gran Turismo of een doorgewinterde PlayStation®-racer bent, de GT Academy 2012-demo is geschikt voor iedereen. De uitdaging zit ‘m niet alleen in de confrontatie met de beste GT5-coureurs, want via het klassement op basis van je PSN-vriendenlijst kun je de toptijden van vrienden, collega’s en familie in de gaten houden.

“We hebben veel positieve feedback gekregen over de GT Academy 2012-demo, dus we wilden ervoor zorgen dat hij door zo veel mogelijk mensen kon worden gedownload,” legt president van Polyphony Digital Kazunori Yamauchi uit. “De titel is voor iedereen zeer toegankelijk. Gran Turismo-experts genieten van de uitdaging, maar ook nieuwkomers in het genre kunnen laten zien wat ze kunnen. Ze maken kennis met de mogelijkheden van een racegame en beleven veel plezier aan de tijdritten.”

De demo was oorspronkelijk ontwikkeld als de kwalificatiegame voor de vernieuwende GT Academy van PlayStation® en Nissan. In 2012 doen veertien Europese landen (waaronder aparte edities in Duitsland en Rusland) en de Verenigde Staten mee aan GT Academy. Tot de nacht van 25 juni kun je meedoen aan de competitie, waarvan de winnaars worden omgeschoold tot professionele autocoureurs die meeracen tijdens de prestigieuze 24-uursrace van Dubai in januari 2013. Aangezien de demo in de deelnemende landen plus Japan al beschikbaar is sinds begin mei, hebben al meer dan 800.000 gamers de demo gedownload en gespeeld. Bij elkaar opgeteld hebben ze bijna 100 miljoen virtuele kilometers afgelegd.

De GT Academy 2012-demo is beschikbaar in de meeste landen met een PlayStation®Store tot 0.59 uur op 25 juni.