Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Speciale functies

24 uur van de Nürburgring 2012 (2/2)

Deel 2: De kwalificatie

Op 17 mei vanaf 20.30 uur begonnen de eerste kwalificatiesessies.

Tobias Schulze van Team GT Academy kwam de baan op en zette in zijn eerste volledige ronde een tijd neer van 9 minuten en 7,782 seconden. Hoewel de andere drie coureurs zijn tijd niet konden kloppen, was de tijd uiteindelijk goed voor de 50e plaats in het algemeen klassement.

Een dag later begon de tweede kwalificatiesessie om 9.35 uur. Team GT Academy wilde vooral de afstelling testen en ging niet vol voor toptijden, maar door de ideale omstandigheden zetten de concurrenten steeds snellere tijden neer. Daarom besloot Tobias met verse remschijven een aanval op zijn eigen tijd in te zetten. Met nog maar 9 minuten te gaan slaagde hij erin een tijd neer te zetten van 8 minuten en 59,695 seconden. Hier kun je de ongelooflijke ronde van Tobias bekijken:

 

Part 3: De race - eerste deel

Zaterdag 19 mei. Zo'n 235.000 mensen, een record, verzamelden zich langs het circuit voor de veertigste 24-uursrace van de Nürburgring.

Ook dit jaar ontmoetten de vier Duitse fabrieksteams elkaar: Porsche, BMW, Audi en Mercedes. Aston Martin, Chevy Corvette, de nieuwe McLaren MP4 12C GT3 waren ook van de partij. BMW trok de M3 terug waarmee ze uitkwamen in de E1XP2-klasse en kwamen op de proppen met een Z4 GT3 voor de SP9-klasse. De Japanse deelnemers aan de 24-urige uitputtingsslag waren de Lexus LFA (SP8), de Impreza (SP3T) en de Toyota 86 (SP3).

Dit zijn de hoogtepunten van de race uit het oogpunt van Team GT Academy, van het begin van de raceweek tot halverwege de race zelf.

 

Part 4: De race - tweede deel

Op 20 mei kwam de race rond 17.00 uur ten einde, onder luid gejuich van de 235.000 toeschouwers. Team GT Academy eiste de 30e plaats op uit een deelnemersveld van 174 auto's, goed voor een overwinning in de SP8T-klasse.

De algemene overwinning ging naar de Audi R8 LMS Ultra met nummer 3, mede doordat meerdere koplopers waren uitgevallen. Ook de Japanse auto's deden het goed dit jaar. De Lexus LFA (nummer 83), de Impreza (nummer 133) en de Toyota 86 (nummer 166) wonnen allen in hun klasse, respectievelijk de SP8-klasse, de SP3T-klasse en de SP3-klasse.

Beleef de spanning van het tweede deel van de race zelf: