Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Ruim 830.000 deelnemers voor GT Academy van Nissan en PlayStation®

In de vroege ochtend van maandag jl. is de kwalificatiefase van GT Academy 2012 van Nissan en PlayStation® afgesloten. Meer dan 830.000 gamers uit de deelnemende Europese landen hebben de online-kwalificatiedemo gedownload en gespeeld. Deze demo, gebaseerd op het succesvolle Gran Turismo®5 voor PlayStation®3, gaf aspirant-coureurs uit veertien Europese landen de kans om een reeks race-uitdagingen zo goed mogelijk te voltooien. Er werd gebruikgemaakt van een aantal virtuele Nissans op verschillende circuits, met een afsluitende tijdrit van één ronde met een Nissan 370Z op een nieuwe virtuele versie van het circuit Twin Ring Motegi.

De snelste coureurs uit elk land worden nu uitgenodigd voor de nationale finales voor de actie zich in augustus verplaatst naar het wereldberoemde circuit van Silverstone, waar het Race Camp weer plaatsvindt. GT Academy is flink uitgebreid in 2012, waardoor er nu vier verschillende Race Camps zijn op Silverstone. Dat betekent dat Europa, de Verenigde Staten, Duitsland en Rusland elk één winnaar leveren. Het viertal ondergaat vervolgens het uitgebreide trainingsprogramma van GT Academy om ze in aanmerking te laten komen van een internationale racelicentie en ze voor te bereiden op de ultieme prijs: deelname aan de 24-uursrace van Dubai in januari 2013, met een raceklare Nissan 370Z GT4.

De meeste deelnemers aan de kwalificatiedemo van GT Academy 2012 kwamen uit het Verenigd Koninkrijk (ruim 161.000), op de voet gevolgd door Frankrijk en Spanje. De snelste drie coureurs kwamen uit Frankrijk (PSN-id: Ti-tech85), Spanje (eclipsi_RC) en België (Amo_Racing87).

GT Academy is ontwikkeld door Nissan en PlayStation®. In het huidige, vierde seizoen is GT Academy opgesplitst in aparte competities voor Europa (Benelux; Verenigd Koninkrijk & Ierland; Frankrijk; Italië; Spanje & Portugal; Oostenrijk, Zwitserland & Polen), Duitsland, de Verenigde Staten en Rusland.

Het innovatieve en uitgebreide programma is bedoeld om autosport, van oudsher een schier onbereikbare en dure onderneming op internationaal niveau, toegankelijker te maken voor de miljoenen getalenteerde PlayStation®-gamers over de hele wereld. De drie vorige Europese GT Academy-kampioenen komen tegenwoordig voor Nissan uit op het hoogste internationale niveau en vormen het levende bewijs van het succes van de revolutionaire competitie.

Lucas Ordoñez (Spanje, GT Academy-kampioen 2008/09) en Jordan Tresson (Frankrijk, kampioen van 2010) reden eerder deze maand allebei de 24-uursrace van Le Mans uit met een door Nissan aangedreven prototype. Afgelopen weekend op Brands Hatch won Jann Mardenborough (Verenigd Koninkrijk, winnaar van 2011) een ronde van het Britse GT-kampioenschap voor het GT Academy Team met de RJN Nissan GT-R Nismo GT3. Daarnaast komt hij uit in de Blancpain Endurance Series in Europa.