Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 1

Zaterdag 18 augustus 2012: Vrijdag kwamen de snelste PlayStation® Gran Turismo®5-gamers uit alle hoeken van Europa bijeen op het circuit van Silverstone, het hart van de Britse autosport, om zich voor te bereiden op het Europese Race Camp van GT Academy 2012. Een dag later begon de zoektocht naar de ware coureur onder de 36 gamers pas echt. Eén van hen zal in januari deelnemen aan de 24 uur van Dubai met een heuse Nissan 370Z GT4.

 
Race Camp kende een vliegende start. Letterlijk, want de deelnemers maakten per helikopter kennis met Silverstone voor ze werden voorgesteld aan het team van ervaren mentoren dat hen een week lang door zware uitdagingen zal loodsen. Op dag 1 werden de prestaties van de deelnemers gemeten om te zien hoe ze ervoor staan zónder training. Allereerst een benchmarktest rond Stowe Circuit van Silverstone, de basis van Race Camp, met een Nissan 370Z. De gamers kregen ieder persoonlijk instructies in de 370Z op het Southern Circuit voor ze een fitnesstest ondergingen onder leiding van het fitnessteam van GT Academy.

 
De 36 gamers vormen het neusje van de zalm van de 830.000 mensen die dit jaar meededen aan GT Academy via een speciale downloadversie van Gran Turismo voor PS3™ en daarna hun naaste concurrenten in het stof lieten bijten tijdens de spannende nationale finales.

Het Europese Race Camp is in 2012 opgedeeld in zes minikampen voor zes regio's. Dit zijn de deelnemers:

FRANKRIJKITALIËVERENIGD KONINKRIJK en IERLAND
Sebastien BERTRANDAndrea COSARODaniel GLOVER
Anthony DUVALAndrea FASULODavid WILLIAMS
Pierre LENOIRDarian ROJNICIstvan DEMES
Steven GASSIOTFrancesco Paolo BASSOJack O’NEILL
Quentin VANDURAMatteo MASIERAThomas GIBSON
Kevin BARTSCHMoreno COVERIDes FOLEY (IRE)
IBERISCH SCHIEREILANDBENELUXZWITSERLAND, OOSTENRIJK, POLEN
Diogo SOUSA (POR)Wolfgang REIP (BEL)Rolf UELTSCHI (SUI)
Hugo GONÇALVES (POR)Sacha GORLÉ (BEL)Guillaume BLANC (SUI)
Raul PEREIRA (POR)Maxim ANDRE (BEL)Christoph STINGEDER (AUT)
Daniel HERRERA (ESP)Frank VAN GASTEREN (NED)Matthias REISNER (AUT)
Jesus SICILIA (ESP)Enrico MELE (NED)Tomasz BOGUSLAWSKI (POL)
Luis MUÑOZ (ESP)Hani AL SABTI (NED)Krystian KORZENIOWSKI (POL)
De deelnemers worden per regio gesteund door bekende racenamen met ervaring op het hoogste niveau. Dit zijn onder anderen: Formula 1-coureurs Johnny Herbert (UK), René Arnoux (FRA), Vitantonio Liuzzi (ITA), Sébastien Buemi (CH) en Dani Clos (ESP); coureurs Bas Leinders (BEL), Rob Barff (UK), Franck Mailleux (FRA) en GT Academy-alumni Lucas Ordoñez (ESP), Jordan Tresson (FRA) en Jann Mardenborough (GB); en touringcarcoureur Tim Coronel (NED).

Voor de laatste uitdaging van de dag werden de activiteiten verplaatst naar een kartcircuit in de buurt, waar twee races werden verreden. Alle 36 deelnemers waren tegelijk op het circuit, maar er waren zes races waarin iedereen alles op alles zette om tot regionale kampioenen gekroond te worden en naar de laatste twee dagen van Race Camp te gaan.

 

Commentaar na dag 1 van Race Camp

Winnaar van de eerste GT Academy in 2008 Lucas Ordoñez (ESP): “Het is dit jaar groter dan ooit. Het is interessant om 36 gamers in actie te zien. Het format is veranderd sinds mijn deelname en het is mooi om de groei mee te maken, alle medewerkers weer te zien en alle activiteiten te bekijken, waaronder pittige race-uitdagingen. Ik heb het goed naar mijn zin, maar er wordt van me verwacht dat ik de Spaanse en Portugese coureurs help en meehelp knopen door te hakken wanneer puntje bij paaltje komt.”

Winnaar van de tweede GT Academy in 2010 Jordan Tresson (ESP): “Ik ben vandaag alleen opgetrokken met de Franse jongens, de concurrentie heb ik nog niet gezien. Maar deze jongens zijn goed, dus zoals altijd wordt het een spannend gevecht voor iedereen. Het is leuk om het eens van deze kant te zien. Ik kan lekker relaxen en genieten van het evenement. Tenminste, totdat ik zelf aan de bak moet op vrijdag voor de WEC-race op Silverstone.

“Ik geef adviezen over de verschillende activiteiten. Zo moeten ze vooral luisteren naar de instructeurs, want dat is wat telt deze hele week. Maar ze moeten ook genieten, want je maakt een boel mee en het gaat niet alleen maar om pure snelheid. Het is hard werken, maar het is de moeite waard.”

Winnaar van GT Academy 2011, Jann Mardenborough (UK): “Het is geweldig dat GT Academy groter en beter wordt. We zitten langer op Silverstone en dat betekent dat de deelnemers interessante uitdagingen zullen aangaan.

“Er zitten snelle jongens tussen de Britten, maar ik probeer ook de anderen in de gaten te houden. Eén van de Portugezen is tamelijk vlot en zoals altijd zijn de Fransen niet te houden. Elke groep zal minstens één snelle coureur bevatten, maar vergeet niet dat dit nog maar de eerste dag is. De kans bestaat dat er laatbloeiers tussen zitten of mensen die de adviezen van de mentoren 100% benutten.

“Samen met Rob Barff en Johnny Herbert ga ik op zoek naar de snelste Britten en kijk ik hoe ze zich de komende dagen ontwikkelen. Het is leuk om het eens van de andere kant te zien. Ik hou de ontwikkeling van de coureurs in de gaten, dus het wordt een interessante week!”

Tomasz Boguslawski, deelnemer uit Polen, dat voor het eerst meedoet aan GT Academy: “Vergeleken bij de activiteiten van vandaag was de nationale finale in Warschau een eitje! Het niveau van de competitie is hier zo hoog. Het is een intense ervaring, geweldig. Telkens andere auto's en andere uitdagingen. Geen idee wat de rest van de week nog zal brengen. Het zal verrassend worden en ik denk dat de organisatoren zelf ook zullen worden verrast door ons tempo naarmate we bekender raken met de circuits.

“Sebastien Buemi heeft ons gigantisch geholpen. Hij liet zien hoe we de kerbs en de bochten moeten nemen en ik steek veel van hem op. Ik had nog nooit gekart, laat staan dit soort auto's van de binnenkant gezien. Dus het is super en ik ben erg trots op mezelf.

“Ik besef nog niet helemaal dat ik hier tussen de beste gamers en grote namen zoals Johnny Herbert zit. Ik moet mijn hoofd erbij houden en indruk maken op de legenden hier als ik wil doorgaan, en dat is een geweldige motivatie.”