Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 2

Zondag 19 augustus 2012: Vanochtend om zes uur verschenen de 36 aspirant-coureurs uit heel Europa aan de start in het GT Academy Race Camp. De warming-upronde werd gevolgd door een race op Stowe Circuit en vervolgens twee intensieve ronden circuittraining. De sessie was georganiseerd door het team achter het fysieke gedeelte uit het trainingsprogramma van de vorige twee GT Academy-winnaars, Jordan Tresson en Jann Mardenborough. Op basis van hun ervaring met topsporters heeft dit team speciale programma's voor coureurs ontwikkeld.

 
De rest van de dag brachten de gamers voornamelijk door in de schoolbanken. Om in aanmerking te komen voor een racelicentie en de kans om deel te nemen aan de finale dit weekend moeten de 36 gamers de ARDS-test met goed gevolg doorstaan. De Association of Racing Drivers Schools (ARDS) is een Brits instituut dat met de Motor Sports Association (MSA) een test uitgeeft voor de standaardracelicentie. De test bestaat uit een schriftelijk gedeelte plus een praktisch gedeelte op een circuit met een senior ARDS-instructeur.

De laatste uitdaging van de dag was de 'laseruitdaging'. Alle deelnemers namen het tegen elkaar op in een test waarbij ze het stuur zo min mogelijk mochten bewegen. Hun kracht, vastberadenheid en concentratievermogen werden danig op de proef gesteld.

Morgen doet de competitie een tandje erbij met lastige en gevarieerde race-activiteiten. Het wordt een belangrijke dag voor de deelnemers, want de eerste eliminaties zullen plaatsvinden. Het zal voor sommigen het einde van hun dromen betekenen, tenzij ze de jury, de mentoren en de instructeurs vanachter het stuur kunnen overtuigen.

 

Commentaar na dag 2 van Race Camp

Rob Jenkinson, hoofdcoach coureurs: “Vandaag was het de bedoeling dat iedereen zou slagen voor de ARDS. Anders mag je niet racen in het Verenigd Koninkrijk. Helaas is het niet iedereen gelukt. Gelukkig krijgen ze een tweede kans, maar het is geen goed teken.

“Over het algemeen is mijn indruk en de feedback van onze instructeurs dit jaar gewoon goed. Zo'n 80% van de coureurs zat binnen anderhalve seconde van de snelste, en die zat slechts een seconde boven de tijd van de instructeurs. Op de kartbaan waren er een paar uitschieters, de rest was van goed niveau. Morgen gaan we veel racen, en elke uitdaging is anders. Het is heel belangrijk dat ze een goede indruk maken op hun mentoren en instructeurs, want aan het einde van de dag vallen er een paar af.”

Bas Leinders (BEL), mentor van de Nederlands/Belgische groep: "Ik ga momenteel aan kop in het Blancpain-kampioenschap, dus ik ken Jann. Het niveau is hoog en de auto's rijden geweldig, maar als je voorin wilt meedoen, moet je investeren. Dat is autosport ten voeten uit. Het is nooit goedkoop geweest, maar zo toegankelijk als nu was het niet toen ik klein was. Daarom is GT Academy zo'n perfecte kans voor jonge coureurs. Ze krijgen de hulp die ze nodig hebben voor echte racecompetities zonder zich druk te hoeven maken over geld, racelocaties en racekennis. Ze kunnen zich volledig concentreren op waar het om gaat: snelheid! En het is leuk om daaraan mee te kunnen helpen."

Darian Rojnic, Italiaanse deelnemer (2e in de Italiaanse kartrace): "Het was erg leuk vandaag, hoewel het vrij vroeg was vanochtend. De fysieke oefeningen waren ook tamelijk zwaar. Maar ik heb veel over mezelf geleerd. Het is geweldig om opnieuw met de Nissan 370Z te rijden, maar dan nu in het echt. Gisteren had ik het zwaar. Het was de eerste dag en we moesten een goede indruk maken op de mentoren en de jury. We hadden het er net nog over. Iedereen richtte zich op het eerste deel van de dag (de benchmarktest en de fysieke training), dus we zaten er flink doorheen toen we nog moesten karten. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus niemand was in het voordeel. Ik heb zin in de rest van de week."