Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2012 Race Camp - Dag 8

Wolfgang Reip uit België wint Europese GT Academy 2012

Zaterdag 25 augustus 2012: De Belgische deelnemer Wolfgang Reip heeft zich vandaag op Silverstone tot de beste van zijn 830.000 Europese collega-Gran Turismo®-gamers gekroond en het Nissan PlayStation® GT Academy-kampioenschap binnengesleept. De 25-jarige student uit La Hulpe keert spoedig terug naar het Verenigd Koninkrijk om te beginnen aan het intensieve trainingsprogramma ter voorbereiding op zijn deelname aan de slopende 24-uursrace van Dubai in januari met een heuse Nissan 370Z GT4.

Het hoogtepunt van de racecompetitie voor gamers speelde zich af tijdens het World Endurance Championship (WEC) op Silverstone. Niet geheel toevallig deden de voormalige GT Academy-kampioenen Lucas Ordoñez en Jordan Tresson daaraan mee met hun door Nissan-motoren aangedreven LMP2-wagens. De zes uiteindelijke finalisten kwamen op het wereldberoemde F1-circuit uit met identieke Nissan 370Z’s. Wolfgang startte vanaf poleposition, sloeg een aanval af van de nummer twee, Andrea Cosaro, en zette onverstoorbaar koers naar het zwart-wit geblokt.

Na lang juryberaad, waarbij alle gegevens van de intensieve week vol race-uitdagingen en het racepotentieel werden afgewogen, werd uiteindelijk besloten dat Reip de titel Europees GT Academy-kampioen van 2012 had verdiend. Trots besteeg hij de bovenste tree van het podium van Silverstone.

“Dit is de mooiste dag van mijn leven”, aldus een emotionele Wolfgang. “Het is gewoon niet te geloven. De tranen op het podium waren puur vanwege de emotie. Het is zo’n lange week geweest. Er waren zo veel verschillende uitdagingen en ik heb zo veel geleerd en meegemaakt. Als je dan uiteindelijk de winnaar bent van al die mensen die hebben meegedaan aan Gran Turismo, dan is dat gewoon niet te geloven.

“Ik had een goed gevoel over de race. Ik wilde dolgraag winnen. Het was geweldig. De omstandigheden waren lastig vanwege de regen. Het was nooit hetzelfde, de ene bocht was nat, de andere nog natter of juist droger. Maar ik had de race onder controle. Andrea probeerde me vlak voor Copse in te halen, maar ik wist dat ik hem terug kon pakken bij het uitkomen van de bocht, dus ik maakte me niet druk.”Het Race Camp ging van start op vrijdag 17 augustus toen de 36 snelste PlayStation-gamers uit Europa aankwamen op Silverstone. Ze werden onderverdeeld in zes regionale groepen en vervolgens aan het werk gezet in onder andere Nissans 370Z en GT-R, waarmee ze vele uitdagingen aangingen. Naarmate de week vorderde, kozen de ervaren teammentoren telkens wie er doorgingen en dunde het deelnemersveld langzaam maar zeker uit. Alleen voor de allerbeste gamers was er ruimte tijdens de laatste dagen van Race Camp.

“Het Race Camp was erg goed. Ik ben zeer onder de indruk van de organisatie en de verrichtingen van de deelnemers”, aldus Benelux-mentor Bas Leinders. “Uiteindelijk was het een zware beslissing. Twee jongens blonken uit tijdens de race. De Italiaan, Andrea, startte helemaal achteraan, maar beleefde een goede start, had algauw de tweede plaats te pakken en zat Wolfgang op de hielen. Voor ‘Wolf’ was het lastig om vanaf pole te beginnen op het natte circuit, maar hij hield het vol tot en met de laatste ronde. Ze hebben allebei echt racepotentieel en verdienen het om een kans te krijgen in de racewereld.

“Maar ja, we moesten de knoop doorhakken, en de meest logische keuze was de coureur die poleposition had gepakt en de race had gewonnen. Ik heb een goed gevoel over hem. Het is een topper, hij kan het echt. Tijdens het overleg heb ik mijn reputatie verwed om voor hem te pleiten.”