Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Succesvol GT Academy-programma 'Van Gamer Tot Racer' start in Zuid-Afrika

Op 15 oktober start het programma met uitdagingen gebaseerd op Gran Turismo

Nissan en PlayStation® slaan de handen weer ineen om de innovatieve GT Academy, die eerder al succesvol was in Europa en Amerika, uit te breiden. De vier winnaars van de GT Academy racen nog steeds op hoog niveau en de wedstrijd die ze zo ver heeft gebracht vindt nu ook voor het eerst plaats in Zuid-Afrika en in het Midden-Oosten.

Meer dan 2,3 miljoen kandidaten hebben zich sinds 2008 aangemeld voor GT Academy. Tot nu toe hebben de winnaars een tweede plek veroverd op de legendarische 24 uur van Le Mans en de Intercontinental Le Mans Cup gewonnen. Onlangs kwam daar een podiumplek tijdens het World Endurance Championship bij en in januari van dit jaar schreven de gamers geschiedenis toen zij op het podium belandden na de 24 uur van Dubai.

Het exclusieve gratis kwalificatieprogramma gaat op 15 oktober 2012 live en blijft tot 10 december beschikbaar. Het programma bestaat uit acht stappen en kan online worden gespeeld door iedereen met een PlayStation®3 (PS3™). Het programma gebruikt het populaire Gran Turismo®5 als basis, maar is speciaal ontwikkeld door Kazunori Yamauchi, de ontwerper van de game.

De snelste PlayStation®-gamers uit Zuid-Afrika voegen zich bij de winnaars van een aantal live-events om in januari deel te nemen aan de bloedstollende finale waar zij de overstap zullen maken van de virtuele wereld van PS3™ naar echte sportwagens van Nissan. De winnaars van de nationale wedstrijd mogen in maart deelnemen aan het internationale Race Camp op het circuit van Silverstone, samen met de winnaars van de wedstrijd in het Midden-Oosten.

De uiteindelijke winnaar van het GT Academy Race Camp ondergaat een intensief en uitgebreid trainingsprogramma. Bovendien maakt hij of zij kans op de ultieme prijs: deelname aan de uitdagende 24 uur van Silverstone in 2013.

GT Academy staat bekend als een opstapje naar de professionele autosport. Lucas Ordoñez (Spanje, winnaar in 2008) pakte de tweede plaats tijdens de 24 uur van Le Mans in 2011. Lucas deed ook mee aan de volledige Europese Le Mans-serie in de Graves Motorsport Zytek-Nissan LMP2. Jordan Tresson (Frankrijk, winnaar in 2010) racet in de FIA World Endurance Championship en in de 24 uur van Le Mans in de Signatech Nissan LMP2. Jann Mardenborough (Verenigd Koninkrijk, winnaar in 2011) heeft zojuist een succesvol seizoen afgesloten in het Britse GT-kampioenschap met een Nissan GT-R Nismo GT3. In zijn eerste raceseizoen had hij bijna de kampioenstitel te pakken. Zijn Amerikaanse collega, Bryan Heitkotter, heeft succesvol meegereden in de Grand-Am Continental Tire Sports Car Challenge Series in de top GS (Grand Sport)-klasse.

“Dat wij onze GT Academy-winnaars kunnen inzetten voor onze professionele autosportactiviteiten geeft aan hoe innovatief Nissan is”, zegt Darren Cox, algemeen manager van Nissan in Europa. “Als we geen vertrouwen hadden in de coureurs, zouden we ze niet laten rijden. GT Academy heeft onze verwachtingen overtroffen en elk jaar levert deze wedstrijd weer buitengewoon rijtalent op. Onze coureurs blijven prijzen winnen en GT Academy wordt steeds groter. Als je denkt dat je het talent hebt, raad ik je zeker aan om mee te doen. GT Academy biedt je een serieuze, geloofwaardige en spannende route naar de professionele autosport. En dankzij onze samenwerking met PlayStation® kost het je helemaal niets.”

Kazunori Yamauchi, directeur van Polyphony Digital: “Ik voel me erg trots als ik de winnaars van GT Academy zie racen met Nissan. Dit jaar willen we GT Academy groter en beter maken dan ooit en dus maak ik een nieuwe serie rij-uitdagingen voor iedereen met een PS3™. Je hoeft geen expert te zijn om het eens te proberen. Daarnaast vind je in elk land live GT Academy-events zodat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen aan de GT Academy van 2012."