Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
10th Annual GT Awards: SEMA 2012 Highlights
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Event-verslag

Custom Ford Mach 40 uitgeroepen tot beste van de show tijdens 10e jaarlijkse GT Awards

November is hard op weg om de maand van Gran Turismo te worden want er zijn twee redenen voor een feestje: de 10e jaarlijkse GT Awards en de onlangs bemachtigde plaats in de top 15 van bestverkochte gamereeksen aller tijden op basis van de ruim 67,8 miljoen verscheepte exemplaren.

De 10e jaarlijkse GT Awards vond plaats tijdens de SEMA (Speciality Equipment Market Association) in Las Vegas, met als headline een optreden van hiphopicoon Snoop Dogg (nieuwe naam: Snoop Lion).

Kazunori Yamauchi, maker en producer van de Gran Turismo-reeks bewonderde alle winnaars uit de verschillende categorieën, waaronder:

  • Beste truck of SUV: Antron Browns Family Dragster Toyota Sequoia
  • Beste hotrod: David Eckerts Ford Mach 40
  • Beste binnenlandse auto: Ford Mustang GT RTR Spec 3 2013
  • Beste geïmporteerde Aziatische auto: Scion FR-S 2013 Evasive Motorsports
  • Beste geïmporteerde Europese auto: Volkswagen Turbo Beetle 2013 (VWVortex.com 2013 Super Beetle Project)

Na uitvoerig beraad riep de jury onder leiding van Yamauchi David Eckerts Ford Mach 40 uit tot beste auto van de show van 2012. En daarmee is de wagen verzekerd van een plaats in een toekomstige release uit de Gran Turismo-reeks.

David Eckert en zijn team hebben een unieke wagen gemaakt door de styling van de Mustang Mach 1 te combineren met de gigantische V8 5.4 met dry-sumpsysteem uit de Ford GT 2006 met een vier-liter Whipple-supercharger. Het resultaat: een meesterwerk met een instelbaar vermogen dat op verzoek schommelt tussen de 600 en 850 pk.