Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Vier GT Academy-kampioenen doen mee aan de 24 uur van Dubai 2013

De GT Academy is een project waarin talentvolle Gran Turismo-spelers veranderen in echte autocoureurs. In 2012 begon de kwalificatieronde in de deelnemende landen met de vrijgave van de tijdelijke demo GT Academy 2012.

De uiteindelijke selectie vond plaats op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk, waar vier kampioenen opstonden, afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten. Momenteel doorlopen ze een trainingskamp op Silverstone, ter voorbereiding van de 24-uursrace van Dubai in januari. De vier coureurs ondergaan een intensief trainingsprogramma dat bestaat uit fysieke en mentale training plus elk weekend een race. Hier vind je hun profielen:

 

Wolfgang Reip (Europees GT Academy-kampioen 2012)

Van de ruim 830.000 deelnemers uit 6 regio's en 12 Europese landen was Wolfgang Reip de snelste.

In de laatste race van de achtdaagse laatste fase pakte hij poleposition, ondanks de lastige, natte omstandigheden. Bas Leinders, een Belgische coureur, was zo overtuigd van zijn kunnen dat hij het volgende liet noteren: "Het is een topper, hij kan het echt. Tijdens het overleg heb ik mijn reputatie verwed om voor hem te pleiten".

Reip volgt de autosport al van kinds af aan en was fan van Ayrton Senna. Ooit hoopt hij te racen en te winnen op het beroemde circuit Spa-Francorchamps in zijn thuisland België.

 

Peter Pyzera (Duits GT Academy-kampioen 2012)

Dit jaar vond in Duitsland voor het eerst een zelfstandige competitie plaats. Van de 95.000 deelnemers schopte Peter Pyzera het tot eerste Duitse GT Academy-winnaar.

Pyzera groeide op in Hindenburg, Noord-Duitsland, en genoot als kind van Michael Schumachers heerschappij in de Formule 1. Toch is Pyzera vooral weg van het World Rally Championship (WRC). Hij raakte gefascineerd door Sébastien Loebs racetechniek en ging in zijn vrije tijd op zoek naar onverharde wegen.

Hoewel hij geen race-ervaring had, is zijn voorliefde voor auto's onmiskenbaar. Tot op heden heeft hij er in totaal 16 gehad. Nu maakt hij de eerste schreden in zijn nieuwe carrière als autocoureur, en zijn wens is ooit deel te nemen aan de WRC.

 

Mark Shulzhitskiy (Russisch GT Academy-kampioen 2012)

De zoektocht naar racetalent is uitbreid met Rusland. Dit jaar vond de eerste Russische GT Academy plaats en Mark Shulzhitskiy liet de 32.000 deelnemers achter zich.

De 23-jarige Mark woont in Vladivostok, in het uiterste oosten van Rusland. De meeste van zijn vrienden waren ijshockeyers, maar door zijn vader raakte hij geïnteresseerd in autosport. Als kartcoureur won hij meerdere prijzen.

In tegenstelling tot de andere kampioenen van de Academy had Shulzhitskiy nauwelijks ervaring met Gran Turismo. Hij maakte pas in 2011 kennis met de game toen hij speciaal voor Gran Turismo 5 een PlayStation® 3 kocht. Zijn leven was voorgoed veranderd.

 

Steve Doherty (Amerikaans GT Academy-kampioen 2012)

Steven Doherty uit Plainfield, Verenigde Staten, was 400.000 landgenoten te snel af en ging aan de haal met het Amerikaanse GT Academy-kampioenschap van 2012.

Voor zijn zege in de GT Academy deed deze 29-jarige rasechte raceliefhebber met zijn kleine middenklasser mee aan laagdrempelige races. Gran Turismo zorgde voor een verbreding van zijn interesse in auto's, en na zijn studie autotechniek werd hij mecanicien. In zijn nieuwe carrière droomt hij ervan ooit uit te komen in de 24 uur van Daytona.

De kwalificatieronde voor de 24-uursrace van Dubai 2013 gaat op donderdag 10 januari 2013 van start in de Verenigde Arabische Emiraten. Bekijk de twee Nissans 370Z in actie, met achter het stuur de vier GT Academy-kampioenen!