Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy scheurt het circuit op tijdens 24 uur van Dubai

Sinds de eerste editie in 2008 hebben er meer dan twee miljoen mensen meegedaan aan de Nissan PlayStation® GT Academy, wat aantoont dat het de meest toegankelijke coureursopleiding ter wereld is. De succesvolle competitie beleeft een nieuw hoogtepunt tijdens de 24 uur van Dubai (10-12 januari), wanneer de Europese, Duitse, Amerikaanse en Russische kampioenen van 2012 het circuit op scheuren in twee Nissan 370Z Nismo GT4’s. Als opwarmertje voor de endurancerace vindt de regionale finale van de eerste editie van GT Academy in het Midden-Oosten plaats op de Dubai Autodrome, wat meteen aangeeft hoe ver de GT Academy inmiddels is opgerukt in de internationale racewereld.

De nieuwste Gran Turismo®5 PlayStation®3-experts die zijn omgeschoold tot echte Nissan-coureurs zijn Wolfgang Reip (Europese winnaar van 2012 uit België), Mark Shulzhitskiy (de Russische winnaar van 2012), Peter Pyzera (de Duitse winnaar van 2012) en Steve Doherty (de Amerikaanse winnaar van 2012). Zij hebben de laatste vier maanden deelgenomen aan een geavanceerd trainingsprogramma om zich voor te bereiden op de veeleisende 24-uursrace.

De Europese en Russische GT Academy-winnaars, Reip en Shulzhitskiy, rijden in de eerste Nissan 370Z, bijgestaan door hun meer ervaren teamleden Lucas Ordoñez uit Spanje, de winnaar van de eerste GT Academy, en Roman Rusinov, de Russische coureur van G-Drive by Signatech Nissan LMP2. Pyzera en Doherty, de Duitse en Amerikaanse GT Academy-kampioenen, kruipen achter het stuur van de tweede 370Z. Zij worden bijgestaan door Sabine Schmitz, de Duitse koningin van de Nürburgring, en Alex Buncombe, de Britse coureur van Nissan.

“Ik had nooit gedacht dat ik GT Academy zou winnen. Het was zo bizar om te horen dat ik had gewonnen”, aldus de 26-jarige Belg Wolfgang Reip.

“Je hoeft niet lang te zoeken naar motivatie en inspiratie. Kijk alleen al naar wat de vorige GT Academy-winnaars hebben bereikt. Het is een droom die uitkomt om samen te racen met Lucas, die tweede werd in de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans.”

“In Dubai is het voor mij allemaal begonnen”, vertelt de Spanjaard Lucas Ordoñez. “De hoofdprijs van de GT Academy was deelname aan de 24 uur van Dubai en dat was de belangrijkste race van mijn leven. Na Dubai kon ik verder racen met Nissan en rijden op roemruchte circuits en in wereldberoemde auto’s zoals de Nissan DeltaWing.”

“De nieuwste winnaars hebben keihard gewerkt om zich klaar te stomen voor Dubai. Ik weet precies hoe ze zich voelen als ze voor het eerst achter het stuur duiken, dus ik hoop dat ik kan bijdragen aan mooie resultaten voor beide GT Academy-coureurs.”

De race is live te volgen op Motors TV en andere zenders, zoals het 24 Hr Series YouTube-kanaal en radiolemans.com.