Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo

HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

De HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo is gemaakt ter inspiratie voor ‘N’, de sportieve modellen van het merk, met het oog op het 50-jarig bestaan van Hyundai in 2017. Deze geweldige machine licht een tipje van de sluier op van de sportieve Hyundais van de toekomst en toont de unieke eigenschappen van Hyundais ‘N’: "Eindeloos veel plezier op kronkelige wegen."
Hybrideaandrijflijnen zijn tegenwoordig een trend in sportieve auto's, maar de N 2025 Vision Gran Turismo beschikt over een nieuw type aandrijflijn dat zonder twijfel de volgende grote stap in de auto-industrie wordt: de waterstofcel. Dankzij dit revolutionaire nieuwe systeem is dit sportieve studiemodel zowel milieuvriendelijk als een monster op bochtige wegen, met een directe respons.
De basis van het sportieve brandstofcelsysteem werd gelegd in de technologische faciliteit van Hyundai Motor, Namyang R&D Centre. De designers van Hyundais Amerikaanse Design Centre pikten de technologie op en maakten er een zeer krachtige motor van die het ‘N’-label waardig is. Daarnaast zorgde het Sound Design Research Lab van Hyundai Motor voor een uniek FCEV-sportgeluidsysteem om het maximale te halen uit dit razendsnelle, maar milieuvriendelijke model. De N 2025 Vision Gran Turismo barst dus van de futuristische technologie en vertegenwoordigt zo de potentie van de sportieve toekomst van Hyundai Motor.
De aandrijflijn van de N 2025 is gebaseerd op Hyundais eerste massa-geproduceerde waterstofcel uit 2013. Het totale vermogen van het systeem is 650 kW (884 pk). De dubbele brandstofcellen leveren 500 kW (680 pk) en de supercondensator zorgt voor nog eens 150 kW (204 pk) door remenergie terug te winnen. Dit vermogen is afkomstig uit een milieuvriendelijk systeem en wordt overgebracht via vier onafhankelijke motoren in de wielen, die voor een maximale grip zorgen. De compacte, lichtgewicht brandstofcellen en de flexibele monocoque van CFRP zorgen ervoor dat de auto slechts 972 kg weegt, wat hem een specifieke massa geeft die niet onderdoet voor die van de meest exotische supercars ter wereld. Daarnaast zorgen het lage zwaartepunt en IIDC (Independent In-wheel motor Drive Control) ervoor dat hij zich het best thuisvoelt op een uitdagend circuit met chicanes. Want daar draait het om voor de sportieve ‘N’-modellen.
De N 2025 Vision Gran Turismo is geïnspireerd door de luchtvaartindustrie, in het bijzonder de tests op Rogers Dry Lake (voorheen Muroc Dry Lake). Daar zetten piloten en astronauten hun levens op het spel tijdens hun ruimtevaarttraining (zie de Hollywoodfilm The Right Stuff). De innovatieve en grensverleggende prestaties op Muroc, waar ooit een meer lag, vormden het uitgangspunt en het thema voor het ontwerp van de HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo. Daar komt de bijnaam van de HYUNDAI N 2025 Vision Gran Turismo ook vandaan: Muroc.
De lucht stroomt van de voor- naar de achterkant door de kenmerkende zeshoekige grille van Hyundai Motor. De buisachtige luchtconstructie die in verbinding staat met de achterkant minimaliseert de druk op de onderkant en zorgt voor een maximale downforce. Daarnaast worden de luchtremmen geactiveerd op basis van de snelheid en het remgedrag, maar ook om de luchtweerstand te minimaliseren. De N 2025 Vision Gran Turismo is dan wel gebaseerd op milieuvriendelijke technologie, maar hij zal toch in de smaak vallen bij autoliefhebbers, niet in de laatste plaats vanwege de diepe grom van de motor. De geluiden van de turbine (met een toerental van 200.000 rpm), de unieke frequentie van de brandstofcellen, het geluid van het waterstofkoelsysteem en de hoge noten van de motoren in de wielen zorgen voor een harmonieus en herkenbaar racegeluid dat de coureur aanspoort.
Het ‘N’-merk is bekend geworden door de deelname van Hyundai Motor aan het WK Rally in 2014. De N 2025 Vision Gran Turismo bewijst hoezeer het bedrijf is toegewijd aan het sportieve ‘N’. We hopen dat jullie genieten van de toekomst van de sportieve ‘N’-modellen met deze N 2025 Vision Gran Turismo.

Gerelateerde links