Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

De Jaguar Vision Gran Turismo is van meet af aan ontworpen als een pure, volledig elektrische raceauto die in het teken staat van de prachtige designs uit het glorieuze raceverleden van Jaguar. Tegelijkertijd licht hij een tipje van de sluier op van de designs en technologie van de toekomst.
De hypermoderne aandrijflijn bevat krachtige, lichte, compacte elektromotoren en een lithium-ion-accupack dat is gebaseerd op de beproefde racetechnologie uit de Jaguar I-TYPE 4 Formule E-bolide en het eerste racekampioenschap voor elektrische productieauto's: Jaguar I-PACE eTROPHY Championship.
Het hebben van de juiste proporties is de basis voor het design van elke Jaguar. Om de opvallende vorm van de Jaguar Vision Gran Turismo mogelijk te maken, zijn de accumodules rond de cockpit verwerkt. Dat draagt bij aan het lage zwaartepunt en de bijna perfecte gewichtsverdeling.
Onvergetelijke iconen uit de rijke racehistorie van Jaguar, zoals de C-, D- en E-Type, dienden als inspiratie voor het interieur van de Jaguar Vision Gran Turismo. Die nostalgie is gecombineerd met moderne aspecten. Zo staat de coureur centraal en zijn er tal van prachtige details te vinden. Kortom, een ideale balans tussen analoog en digitaal. De beleving wordt nog intenser vanwege de instap: via het elektrisch te bedienen dak.
Het ontwerp van de auto is lichtgewicht, eenvoudig en rigoureus, waarbij gebruik is gemaakt van geavanceerde en experimentele materialen en afwerking. De coureur zit laag in de cockpit en voelt zich opgeslokt door de auto. Dat roept het gevoel op van de D-Type, waarmee Jaguar drie keer Le Mans won.
De besturing is perfect gebalanceerd en de essentiële informatie wordt precies op ooghoogte getoond. Het vrijwel naadloos aansluitende zicht op de weg zorgt voor een uiterst nauwkeurige race-ervaring. Extra's zoals hologramtechnologie maken het nog specialer. Als je uitkijkt over de sierlijk lange motorkap van de Jaguar Vision Gran Turismo, onmiskenbaar Jaguar, ga je helemaal op in de actie.
Met deze exclusief door Jaguar Advanced Design voor Gran Turismo ontworpen auto beleef je een reis naar de toekomst, samen met de designers. Er staat je een puur digitale, maar messcherpe ervaring te wachten die tot ieders verbeelding spreekt.

Gerelateerde links