Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

McLaren Ultimate Vision Gran Turismo

McLaren Ultimate Vision Gran Turismo

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Sinds de oprichting in 2010 van McLaren Automotive, de sportautoafdeling, is McLaren doorgegaan met het uitbrengen van allerlei razendsnelle auto's. De McLaren heeft de McLaren Ultimate Vision Gran Turismo ontwikkeld met het oog op het jaar 2030 en daar voorbij.
De auto, die is ontwikkeld met onder andere de hulp van Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi, brengt een futuristisch gevoel teweeg, maar houdt de traditionele principes van McLaren in ere: de bestuurder staat voorop. In de cockpit neem je plaats in een houding die vergelijkbaar is met die van een motorcoureur. Door deze extreme lay-out heb je een perfect zicht op de apex van elke bocht op het circuit. Daarnaast zorgt het druppelvormige dak ervoor dat je goed om je heen kunt kijken, een eigenschap die is geërfd van de 'gewone' McLarens.
Achter de cabine ligt McLarens vierliter V8 Twin Turbo. De motor drijft de achterwielen aan en in de voorwielkasten zitten krachtige elektromotoren die de voorwielen aandrijven. Samen is dat goed voor een vermogen van 1150 pk.
De McLaren Ultimate Vision Gran Turismo is dusdanig geoptimaliseerd dat de carrosserie zelf de optimale stroomlijn mogelijk maakt, zodat er nauwelijks extra stroomlijnonderdelen nodig zijn. Tijdens het nemen van bochten gaan de kleppen vlak bij de luchtinlaat open om luchtweerstand en downforce te veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat er minder bewegende onderdelen nodig zijn en bovendien scheelt het gewicht. Zoals je mag verwachten van McLaren, het merk dat koolstofvezel introduceerde in de F1, is er voor meerdere componenten koolstofvezel gebruikt, waardoor het gewicht beperkt is gebleven tot slechts 1000 kg.
De McLaren Ultimate Vision Gran Turismo is beschikbaar in drie kleurstellingen: Performance, Ulterior en Noir. We hopen dat je zult genieten van het ongelooflijke geluid en het adembenemende acceleratievermogen.

Gerelateerde links