Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Oorspronkelijk geïntroduceerd in Gran Turismo 6 op 20 november 2013

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 

Autobeschrijving

Vision Gran Turismo is een project waarbij internationale autofabrikanten en toonaangevende merken een conceptauto ontwikkelen voor de fans van Gran Turismo. De auto die het startsein van deze innovatieve samenwerking geeft is de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.
Het designteam van Mercedes-Benz werkte vanuit het beeld van een grote katachtige tijdens de jacht, waarbij vooral wendbaarheid en elegantie belangrijk waren. De kenmerkende carrosserie, met zijn sensuele contouren, doet denken aan de proporties van de traditionele sportwagens van Mercedes-Benz. Zelfs de vorm van de grille is een nieuwe interpretatie van de brede neus van de huidige sportieve Mercedes-Benz met de grote ster in het midden. De vorm lijkt op die van de legendarische 300 SL, een racewagen die de derde Panamericana-race op zijn naam schreef, een van de zwaarste langeafstandsraces ter wereld.
Onder de carrosserie schuilt een aluminium spaceframe en vele componenten zijn van koolstofvezel, een veelgebruikt materiaal uit de racerij, waardoor de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo slechts 1.385 kg weegt. De AMG V8-biturbo reageert uiterst direct op zelfs de kleinste beweging van het gaspedaal en levert een vermogen van 430 kW (585 pk) en een maximumkoppel van 800 Nm. Daarnaast levert zijn ultralichte body een ongelooflijke specifieke massa op van 2,4 kg/ps. En dankzij de AMG SPEEDSHIFT DCT-bak met 7 versnellingen, die automatisch is afgesteld voor geweldige dynamische prestaties, kan iedereen zijn adembenemende prestaties beleven.
Ook het geluid van de auto is iets bijzonders. De krachtige brul van deze motor is samengesteld door geluidsspecialisten van AMG. De diepe uitlaatklank en de motorgeluiden zijn zo afgesteld dat je altijd opgaat in de snelheid, op welk circuit je ook bent.
De ophanging met double wishbone op de voor- en achteras verwijst naar de lange race-ervaring van Mercedes-Benz. Het elektronische sperdifferentieel zorgt voor de ideale tractie voor de aangedreven achterwielen en het keramische AMG-remsysteem van topkwaliteit zorgt voor geweldige remprestaties.
Beleef zelf deze exotische conceptsportwagen, gepresenteerd door Mercedes-Benz.

Gerelateerde links