Please select your country / region

Close Window
GT
GT SPORT Community
BENL

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series
Oorspronkelijk geïntroduceerd in Gran Turismo 6 op 28 januari 2014

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Vision Gran Turismo is een droomproject waarin toonaangevende internationale merken conceptauto's ontwikkelen voor Gran Turismo en fans van de game. De auto die in november 2013 het startsein gaf van deze innovatieve samenwerking was de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.
Deze creatie van het designteam van Mercedes-Benz is een sensuele sportwagen met vleugeldeuren die is ontworpen vanuit het beeld van een grote katachtige tijdens de jacht. De auto is de personificatie van elegantie en combineert elementen uit de 130-jarige geschiedenis van Mercedes-Benz op een perfecte manier met futuristische trekjes. Zo heeft de auto een grille met LED-lichten, een ultralichte carrosserie en een uitlaatsysteem dat is geïntegreerd met de achterlichten.
Naast dit model is er ook een aparte versie die is geoptimaliseerd voor de competitieve racewereld van Gran Turismo. Dit is de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Racing Series.
Wat meteen opvalt ten opzichte van de originele versie is de vaste achtervleugel. Dat komt de stroomlijn niet ten goede, maar zorgt wel voor meer neerwaartse kracht op snelle circuits. De zijspiegels met CCD-camera's zijn vervangen door conventionele exemplaren en de achterremlichten zijn versierd met het logo van Gran Turismo voor wat extra sportiviteit.
Maar daar houden de verbeteringen niet mee op. De extreme proporties, vloeiende lijnen en precieze graphics vormen samen een carrosserie die visueel bij de adembenemende prestaties past. Het vermogen van de 5,5-liter-Biturbo V8 van AMG is verhoogd naar 600 pk en de zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling is geoptimaliseerd voor snel schakelen in plaats van rijgemak en uitgevoerd met een sequentiële bak met klauwkoppelingen. Het origineel was met een gewicht van <1385kg> al zeer licht, maar dankzij het verwijderen van overbodige apparatuur weegt de auto nu slechts 1300 kg. Ook is de rijhoogte verder verlaagd, wat een lager zwaartepunt oplevert en de prestaties op het circuit verscherpt.
De balans tussen ultieme elegantie en sportieve prestaties. Dit is een nieuw ras van de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, en hij staat klaar om jacht te maken op zijn prooi.

Gerelateerde links