Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo

NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo
Oorspronkelijk geïntroduceerd in Gran Turismo 6 op 25 juli 2014

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Tijdens zijn tachtigjarige bestaan heeft Nissan altijd de mogelijkheden van sportief autorijden verkend. Vooral de Grand-Touringwagens (GT) waren belangrijk in het bewerkstelligen van een uniek imago, dat staat voor onverslaanbare prestaties in combinatie met dagelijks comfort en nut. En nu laat het merk een visie zien van de nabije toekomst in de vorm van een GT-concept van de nieuwe generatie: de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo.
Dankzij de digitalisatie van ontwikkelingsomgevingen, ondergaat het design- en ontwikkelproces sinds een aantal jaren een revolutionaire verandering. Designers werken nu in omgevingen waarin ze hun visie sneller kunnen uitdrukken en delen. Bovendien kunnen ze hun verbeelding op nieuwe manieren tastbaar maken, dit keer via de virtuele omgeving van Gran Turismo. De stylingstudie die virtueel werd gemodelleerd door jonge Britse designers inspireerde de jonge technici aan de ontwikkelkant in Japan. Dat leidde tot verschillende technische evaluaties en simulaties en uiteindelijk tot de geboorte van het 3D-voertuig voor Vision Gran Turismo.
De designers van Nissan Design Europe in Londen hebben een nauwe band met de Britse autocultuur van races en Grand Tourers. Daardoor omvat de styling waarmee ze op de proppen kwamen een authentiek silhouet met gewaagde details en de technische knowhow waar Nissan om bekendstaat. Dat leidt tot kenmerken zoals de opvallend gevormde spatborden die aan de voor- en achterkant zijn gemonteerd alsof het spoilers zijn, voor en achter het frame rond de 2+2-cabine.
De organisch ogende voorspatborden en de geometrische achterspatborden omhelzen de banden en raken elkaar aan. De luchtstroom langs de voorkant wordt gesplitst door de haarscherpe vormen. De lucht die binnenkomt via de luchtopening aan de zijkant gaat via de binnenkant langs de wielen en wordt versneld uitgestoten door de uitlaat onder het voorspatbord. Hierdoor snijdt de carrosserie op hoge snelheid met speels gemak door luchtmuren heen. Daarachter ontstaat een stroming in het achterspatbord, waardoor de lucht via de achterkant ontsnapt, wat de turbulentie daar beperkt. Als je puur naar de luchtstroming kijkt, besef je dat de wagen ondanks zijn hoekige vormen is afgesteld als een Le Mans-racemachine.
De actieve achterspoiler gaat omhoog en omlaag, afhankelijk van de snelheid. Bij 300 km/h (83 km/u) drukt hij maar liefst 400 kg aan neerwaartse kracht op het differentieel. Bij de bodem ontstaat een krachtig vacuüm doordat de lucht eronder naar het voorspatbord wordt gezogen en doordat er aan de achterkant een grote diffuser is gemonteerd. De ontstane neerwaartse kracht doet niet onder voor die van racewagens. De auto barst van dit soort ideeën, waarin alles draait om de rijeigenschappen en de snelheid te verbeteren.
De aandrijflijn maakt gebruik van een krachtig hybride FR-4WD-systeem met een V6-turbo in combinatie met drie motoren. De sterke motoren voor en achteren zorgen voor een direct beschikbare, snelle acceleratie, die in de volgende bocht wordt voortgezet door de V6. De koppeldistributie van de individuele motoren aan de linker- en rechtervoorkant en de actieve ophanging zorgen voor maximale aerodynamische prestaties onder alle omstandigheden. Dat leidt tot soepel bochtenwerk, zelfs op zeer hoge snelheid, en zet de puntjes op de i van een auto die uitblinkt op het gebied van prestaties en snelheid.
De NISSAN CONCEPT 202 Vision Gran Turismo is een combinatie van designerintuïtie en een gedetailleerde technische evaluatie. Een visie, een mogelijkheid en een voorstel van Nissan voor de toekomst.

Gerelateerde links