Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

PEUGEOT Vision Gran Turismo

PEUGEOT Vision Gran Turismo
Oorspronkelijk geïntroduceerd in Gran Turismo 6 op 1 juni 2015

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Toen de designers van PEUGEOT en de techneuten van PEUGEOT SPORT de koppen bij elkaar staken om een exceptionele supercar te maken, kwamen ze op de proppen met de PEUGEOT Vision Gran Turismo.
Deze racewagen, speciaal ontworpen voor de Anniversary Edition van Gran Turismo 6, bevat de belangrijkste ingrediënten van een ultra-efficiënte endurancebolide. De PEUGEOT Vision Gran Turismo valt op door zijn radicale stijl, de nagenoeg complete afwezigheid van aerodynamische hulpmiddelen en een carrosserie die uit één stuk lijkt te bestaan. Vlak achter de carrosserie, die slechts 1,04 meter hoog is, ontstaat een grote neerwaartse druk.
De PEUGEOT Vision Gran Turismo concentreert zijn aandacht op de coureur. Achter de bestuurdersstoel bevindt zich de centraal achterin geplaatste 3,2-liter-V6 met een turbo die 875 ch (887 pk) levert. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op de vier permanent aangedreven wielen, 22 inch voor en 23 inch achter.
In combinatie met het lage gewicht van 875 kg en de ideale gewichtsverdeling (48% voor en 52% achter) zorgt het directe stuurgedrag ervoor dat de auto perfect is opgewassen tegen de uitdagingen van Gran Turismo. Zijn specifieke massa van 1 kg/ch (1 kg/pk) levert een exceptioneel acceleratievermogen op en dankzij de vier geventileerde koolstofvezel remschijven met een diameter van 380 mm voor en 337 mm achter staat hij ook zo weer stil.
Ben je er klaar voor om jouw naam bij te schrijven op PEUGEOT SPORTS indrukwekkende lijstje met overwinningen op alle circuits ter wereld?

Gerelateerde links