Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Peugeot L500R HYbrid Vision Gran Turismo, 2017

Peugeot L500R HYbrid Vision Gran Turismo, 2017

Filmpje(s)

Afbeeldingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autobeschrijving

Op 30 mei 1916 won Peugeot de legendarische 500 mijl van Indianapolis met de komeetachtige L45-bolide. Een eeuw na deze overwinning eert de Peugeot L500R HYbrid Vision Gran Turismo deze kampioen uit het verleden. De prestaties en passie van een Peugeot-raceauto uit het begin van de twintigste eeuw zijn naar het heden gebracht met elegante vormen en de nieuwste technologie.
Het opvallendste kenmerk van de auto is zijn ongelooflijk lage profiel. Zelfs de bobbel van de cabine, waar de coureur zit, is zo laag mogelijk gehouden. In totaal is hij niet meer dan 1 m hoog. De nauw toelopende staart doet denken aan die van de honderd jaar oude L45 en eindigt in een gestroomlijnde achterkant met drie opvallende, klauwvormige achterlichten die doen denken aan die van de 3008 en tegenwoordig deel uitmaken van de Peugeot-designtaal.
De cockpit om de coureur heen heeft een zeer futuristische interface met twee hologrammen die allerlei informatie aan de bestuurder doorgeven. De L500R is een eenzitter en de navigator die in de L45 onmisbaar was, is vervangen door een virtuele soortgenoot.
De aandrijflijn bevat een 1,6-liter viercilinder met een turbo plus twee elektromotoren. Zijn totale vermogen is 500 pk, met een maximumkoppel van 7154 Nm. Dankzij het gebruik van de nieuwste materialen, weegt de auto slechts 1000 kg, wat een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconde mogelijk maakt. Binnen slechts 19 seconden legt hij 1000 m af.
In de wereld van de autosport blijft Peugeot excelleren, niet alleen in de Indy 500, maar ook in vele andere races, zoals Le Mans, het WRC en de Rally Raids. Deze innovatieve machine verbindt de passie en de spirit van het merk met de toekomst.

Gerelateerde links